Από τα στούντιο του Hollywood, στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Τις γνώσεις των τεχνικών του Χόλλυγουντ στα ειδικά εφέ χρησιμοποίησαν επιστήμονες του Imperial Cancer Research Fund (ICRF), προκειμένου να κατασκευάσουν μια μικροσκοπική κάμερα που θα έχει την ικανότητα να εντοπίζει προκαρκινικές βλάβες στον μαστό.

Η κάμερα είναι τόσο μικρή που μπορεί να διέλθει διαμέσου του πόρου της θηλής του μαστού και μέσω ενός ενδοσκοπίου διαμέτρου όσο το πάχος λίγων τριχών, οι ειδικοί θα μπορούν να ελέγχουν ύποπτες αλλοιώσεις στους ιστούς.

Σύμφωνα με τον Dr Nicolas Beechey-Newman, μέλους της επιστημονικής ομάδας που χρησιμοποίησε την νέα αυτή κάμερα, ανοίγονται νέες προοπτικές στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, εξ΄αιτίας του οποίου χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους 13.000 γυναίκες στην Μ. Βρετανία.

Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου έχει πρωταρχική σημασία για την αντιμετώπιση της, καθώς όμως στα πρώτα στάδια ο καρκίνος είναι ασυμπτωματικός, οι ασθενείς αντιλαμβάνονται συνήθως την ύπαρξη του όταν έχει ήδη σχηματιστεί κάποιος όγκος.

Στόχος των επιστημόνων είναι τώρα εκτός από τις εικόνες που λαμβάνουν να μπορούν να παίρνουν και δείγματα ιστών από τις ύποπτες περιοχές για ιστολογική ανάλυση, καθιστώντας έτσι την βιοψία μία απλή διαδικασία.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση