εγκεφαλική παράλυση σε παιδιά βλαστοκυτταρα | αιτια ψυχογενους πολυδιψιας

Από τα στούντιο του Hollywood, στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστούΤις γνώσεις των τεχνικών του Χόλλυγουντ στα ειδικά εφέ χρησιμοποίησαν επιστήμονες του Imperial Cancer Research Fund (ICRF), προκειμένου να κατασκευάσουν μια μικροσκοπική κάμερα που θα έχει την ικανότητα να εντοπίζει προκαρκινικές βλάβες στον μαστό.

Η κάμερα είναι τόσο μικρή που μπορεί να διέλθει διαμέσου του πόρου της θηλής του μαστού και μέσω ενός ενδοσκοπίου διαμέτρου όσο το πάχος λίγων τριχών, οι ειδικοί θα μπορούν να ελέγχουν ύποπτες αλλοιώσεις στους ιστούς.

Σύμφωνα με τον Dr Nicolas Beechey-Newman, μέλους της επιστημονικής ομάδας που χρησιμοποίησε την νέα αυτή κάμερα, ανοίγονται νέες προοπτικές στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, εξ΄αιτίας του οποίου χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους 13.000 γυναίκες στην Μ. Βρετανία.

Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου έχει πρωταρχική σημασία για την αντιμετώπιση της, καθώς όμως στα πρώτα στάδια ο καρκίνος είναι ασυμπτωματικός, οι ασθενείς αντιλαμβάνονται συνήθως την ύπαρξη του όταν έχει ήδη σχηματιστεί κάποιος όγκος.

Στόχος των επιστημόνων είναι τώρα εκτός από τις εικόνες που λαμβάνουν να μπορούν να παίρνουν και δείγματα ιστών από τις ύποπτες περιοχές για ιστολογική ανάλυση, καθιστώντας έτσι την βιοψία μία απλή διαδικασία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.