Με σταθερά βήματα το πρόγραμμα αποσυλοποίησης

Το πρόγραμμα “Ψυχαργός” που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αποασυλοποίηση, προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα και πολύ σύντομα οι ψυχικά πάσχοντες στη χώρα μας θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου φροντίδα, δήλωσε η υφυπουργός Υγείας κ. Χριστίνα Σπυράκη, κατά την διάρκεια των εγκαινίων των έξι καινούργιων προκατασκευασμένων κτιρίων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί.

Οι νέες μονάδες έρχονται να καλύψουν το τεράστιο κενό που είχε δημιουργηθεί από τις ζημιές που υπέστη το νοσοκομείο από το σεισμό της Πάρνηθας. Σε συνολικό εμβαδό 14.000 τ.μ. υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να στεγαστούν οι ασθενείς.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο καθηγητής Ψυχιατρικής Κώστας Στεφανής και η πρόεδρος του νοσοκομείου κ. Κ. Αποστόλου.

Η υφυπουργός Υγείας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τα γεγονότα που συμβαίνουν την περίοδο αυτή και τόνισε ότι η ανησυχία δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο πάντως δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι η χώρα μας θα είναι βασικός στόχος των επιθέσεων.

Τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και έκανε λόγο για το λεγόμενο μετατραυματικό σύνδρομο το οποίο εμφανίζουν γενιές που βιώνουν τέτοιες εμπόλεμες καταστάσεις και προκαλείται όχι μόνο μετά από κάποια επίθεση αλλά και από το φόβο πριν γίνει οποιοδήποτε χτύπημα. Η κυρία Σπυράκη είπε ότι θα πρέπει να περιφρουρήσουμε τον ψυχισμό μας καθώς το σύνδρομο αυτό περνά από γενιά σε γενιά.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση