αχαλασια οισοφαγου | αμυλάση αυξημένη | ΠΕΜΦΙΓΑ | omalos leixhnas k therapeia | δυσπλασια τραχηλου hpv

Ανάγνωση μαστογραφίας με τη βοήθεια υπολογιστώνΟ προληπτικός έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση που επιτυγχάνεται κυρίως με το συνδυασμό κλινικής εξέτασης από εξειδικευμένο ιατρό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχο με μαστογραφία, αρκετές φορές οδηγεί στην πλήρη ίαση της νόσου, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις προσφέρει άριστη πρόγνωση με μακρά επιβίωση, αποφεύγοντας σε πολλές ασθενείς την ακρωτηριαστική επέμβαση της μαστεκτομής. Μία νέα μέθοδος ανάλυσης της μαστογραφίας, η οποία αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στη Μ. Βρετανία, χρησιμοποιεί την επιστήμη των υπολογιστών, προκειμένου να βοηθήσει τους γιατρούς να εντοπίζουν ακόμα και τους πολύ μικρούς όγκους που μέχρι στιγμής ήταν δύσκολο να εντοπιστούν.

Ενα από τα βασικά προβλήματα που παρουσιάζονται στη μαστογραφία είναι ότι τα φιλμ που παράγονται διαφέρουν κατά πολύ, ακόμα και σε μαστογραφίες που γίνονται από τον ίδιο χειριστή στο ίδιο μηχάνημα.

Οι ειδικοί πρέπει να αναγωρίζουν στα φιλμ της μαστογραφίας τις φωτεινές περιοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε πιο συμπαγείς ιστούς στο στήθος, που μπορεί να είναι όγκοι.

Με τη νέα μέθοδο που αναπτύχθηκε μπορούν να ανιχνευτούν όγκοι με διάμετρο μικρότερη του ενός χιλιοστού, ενώ μεχρι στιγμής εντοπίζονταν όγκοι με δεκαπλάσιο μέγεθος.

Το ακριβές μέγεθος της φωτεινής περιοχής στη μαστογραφία, που αντιστοιχεί στο μέγεθος του όγκου, συνήθως υπολογίζεται από το γιατρό και παρατηρούνται σημαντικές διαφορές, ανάλογα με τα φιλμ που χρησιμοποιούνται ή ανάλογα με την εμφάνιση των φιλμ.

Με τη νέα αυτή μέθοδο, εξαλείφονται όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις στη διάγνωση.

Η μέθοδος δοκιμάζεται, αυτή τη στιγμή σε ένα δείγμα 500 φαινομενικά υγιών γυναικών.

Ο γενικός διευθυντής της ερευνητικής καμπάνιας για τον καρκίνο (Cancer Research Campaign), καθηγητής Gordon McVie στη Μ. Βρετανία, δήλωσε ότι αν αυτή η μέθοδος αποδειχθεί επιτυχής, θα είναι δυνατή η διάγνωση καρκίνου του μαστού σε πολύ πρώιμα στάδια.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.