πως υποχωρει το αποστημα | τι ειναι τα αυτοανοσα νοσηματα | hamili piesi | καλοηθης καρκινος στομαχου

Θετικός ο ρόλος των θεραπευτικών κοινοτήτωνΑποτελεσματική φαίνεται πως είναι η διαδικασία ένταξης των χρηστών ναρκωτικών ουσιών σε θεραπευτικές κοινότητες με στόχο την απεξάρτηση τους και την επανένταξη τους στην κοινωνία, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΘΕΑ η οποία ξεκίνησε στα μέσα του 1999 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2001.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής ΚΕΘΕΑ Χαράλαμπος Πουλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το σύνολο των συμμετεχόντων στην έρευνα έκανε χρήση σε ποσοστό 91,1% όταν αποφάσισε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της κοινότητας.

Η μείωση της χρήσης είναι 11% για όσους παρέμειναν στο θεραπευτικό πρόγραμμα μέχρι 3 μήνες, 31% για όσους παρέμειναν 3 έως 9 μήνες, 47% για όσους παρέμειναν έως 1 χρόνο, και 76% για όσους συμπλήρωσαν 1 χρόνο και παραπάνω στο πρόγραμμα της κοινότητας.

Παρεμφερή και τα αποτελέσματα για τις ομάδες που έκαναν χρήση κάνναβης και ακολούθησαν το πρόγραμμα των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ενώ ανάλογη είναι και η εικόνα για όσους έκαναν χρήση φαρμάκων ή χαπιών.

Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, ένα έτος εντατικής θεραπευτικής παρέμβασης σε κοινότητα μειώνει δραστικά τη χρήση ουσιών και την παραβατική συμπεριφορά και συμβάλλει στην επανασύνδεση του ατόμου με την αγορά εργασίας. Μεγάλο ποσοστό χρηστών που διακόπτουν τη θεραπεία στις κοινότητες -σύμφωνα με την έρευνα- επιστρέφει στη χρήση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.