Εγκαινιάστηκε η 5η ΕΜΑΚ Ηπείρου

Την λειτουργία της 5ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), εγκαινίασε στον Κεντρικό Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Ε. Αργύρης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Π. Φούρλας.

Η 5η ΕΜΑΚ θα καλύπτει την Ηπειρο και τον ευρύτερο χώρο, ενώ θα μπορεί να μεταφέρεται αεροπορικώς, οπουδήποτε χρειαστεί. Ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας επισήμανε την σημασία λειτουργίας της ΕΜΑΚ Ηπείρου, που μαζί με τις υπάρχουσες θα είναι έτοιμες να επέμβουν αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε αποστολή τους ανατεθεί, για την διάσωση ανθρωπίνων ζωών. Επίσης αναφέρθηκε και στο Πυροσβεστικό Σώμα και την αποτελεσματικότητά του στις φετινές φωτιές στα δάση.

Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Φούρλας, ο οποίος επιπλέον τόνισε ότι οι Ελληνες πυροσβέστες, δεν έχουν πλέον να ζηλέψουν τίποτε από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, τόσο σε εκπαίδευση όσο και σε εξοπλισμό.

Ο κ. Φούρλας επισήμανε ότι είναι έτοιμα συνεργεία διάσωσης και αν ζητηθούν να σταλούν στις ΗΠΑ. Επίσης ο κ. Φούρλας εξέφρασε την οδύνη των Ελλήνων πυροσβεστών για τους συναδέλφους τους που χάθηκαν στα ερείπια των ουρανοξυστών, στην προσπάθειά τους να διασώσουν συνανθρώπους τους.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση