Ολο και πιο πολλοί φοβούνται να πετάξουν

Μία από τις συνέπειες του πολλαπλού τρομοκρατικού κτυπήματος στις ΗΠΑ ήταν και η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που φοβούνται να μπουν σε αεροπλάνο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητού ψυχολογίας των πτήσεων στο πανεπιστήμιο London’s Guildhall, κ. Robert Bor.

Ο φόβος αυτός είναι ιδιαίτερα έντονος στα πληρώματα των αεροσκαφών, αλλά και στους επιβάτες εκείνους που είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν συχνά το αεροπλάνο για επαγγελματικούς λόγους.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ειδικών ψυχολόγων που προσπαθούν να βοηθήσουν τα μέλη των πληρωμάτων και τους επιβάτες να ξεπεράσουν τον φόβο τους για τις πτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Bor το περιστατικό αυτό έδειξε ότι οι αεροπειρατές πλέον δεν είναι άνθρωποι που ελπίζουν ότι θα γλιτώσουν είτε την σύλληψη είτε την ζωή τους μετά την πράξη τους, αλλά είναι αποφασισμένοι εκ των προτέρων να πεθάνουν.

Οι συνέπειες για τις αεροπορικές εταιρείες θα είναι δυσβάσταχτες καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους που συνεπάγονται τα πολύ πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αλλά και την σημαντική μείωση του αριθμού των επιβατών, εξαιτίας της ανασφάλειας και του φόβου που πλέον επικρατεί.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση