Πόσο καθαρός είναι ο αέρας που αναπνέουν οι επιβάτες στα αεροπλάνα

Οι επιβάτες των αεροπλάνων κινδυνεύουν να προσβληθούν από ιούς ή μικρόβια λόγω της κακής ποιότητας του αέρα που ανακυκλώνεται μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφος, δήλωσε ο καθηγητής Μάρτιν Χόκινγκ του πανεπιστημίου Βικτώρια του Καναδά, προκαλώντας την αντίδραση των αεροπορικών εταιρειών που θεωρούν παρόμοιες υποθέσεις υπερβολικές.

Οπως επεσήμανε ο κ. Χόγκινς αν και τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ αποτελεσματικά, ο κίνδυνος από μικρότερα στοιχεία, όπως οι ιοί, παραμένει, ενώ τα φίλτρα δεν κάνουν τίποτε για να αυξήσουν την ποσότητα οξυγόνου ή για να μειώσουν την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που περιέχονται στον ανακυκλωμένο αέρα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών.

Ο καναδός επιστήμονας διευκρινίζει πως η φυματίωση είναι από τις ασθένειες που είναι πιθανό να κολλήσουν οι επιβάτες, όμως τονίζει ότι οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές. Αντίθετα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη ή συνάχι.

Ο Δρ Χόκινγκ τέλος επεσήμανε ότι οι αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τελείως τη μετάδοση μικροβίων εν ώρα πτήσης, όμως αν αυξήσουν την εισροή καθαρού αέρα μέσα στο αεροσκάφος και αν αποφασίσουν να αλλάζονται τα φίλτρα συχνότερα, τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση