τι σημαίνει TKE | ορμονικη ανεπαρκεια | οστεοαρθρίτιδα ισχίου | απονευρωση | φλεγμονη στο σκωληκοειδίτιδα

ΣτΕ: Αναστολή ποινής σε Διευθυντή ΚλινικήςΤο Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 370/2001 απόφασή του αναστέλλει την από 4/8/2000 απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία τέθηκε σε αργία ο διευθυντής του Μαιευτικού- Γυναικολογικού Τμήματος του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου Γεωργ. Γεωργαδάκης.

Ο εν λόγω γιατρός τέθηκε σε αργία - σύμφωνα με την υπουργική απόφαση - καθώς αν και γιατρός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ασκούσε ελευθέρο επάγγελμα.

Ειδικότερα το υπηρεσιακό συμβούλιο γιατρών του ΕΣΥ στις 5/7/2000, ομόφωνα, έθεσε σε αργία το Γεωργαδάκη ύστερα από την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, που του επέβαλε φυλάκιση 16 μηνών, με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος. Της καταδικαστικής απόφασης είχε προηγηθεί έφοδος των ανδρών του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, που διαπίστωσαν ότι ο επίμαχος γιατρός διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο.

Στη συνέχεια ο εν λόγω γιατρός με την υπ΄ αριθμ. 652/2001 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας κηρύχθηκε αθώος, καθώς κρίθηκε ότι δεν διατηρούσε παράνομο ιδιωτικό ιατρείο, ούτε ασκούσε ιδιωτικά έργα γιατρού.

Κατόπιν της αθωωτικής απόφασης ο Γεωργαδάκης προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και ζητούσε την αναστολή και ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία τέθηκε σε αργία. Τα ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημά του και ανέστειλε την υπουργική απόφαση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής του.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.