Θεραπεία ονείρων για τα θύματα βιασμού

Οι εφιάλτες που βλέπουν οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης, αν και αποτελούν ένα από τα κυριότερα προβλήματα που τις βασανίζουν, δεν αντιμετωπίζονταν μέχρι σήμερα με συστηματικό τρόπο από τους ειδικούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γυναίκες αυτές να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ύπνου, τα οποία είχαν σοβαρή επίπτωση και στη γενικότερη κατάσταση τους.

168 γυναίκες – θύματα βιασμού όμως που ακολούθησαν ένα ειδικό πρόγραμμα στο Sleep and Human Health Institute στο Νέο Μεξικό κατάφεραν να ξεπεράσουν ως ένα βαθμό αυτό το πρόβλημα.

Κάθε μέρα έπαιρναν μέρος σε συνεδρίες, στην διάρκεια των οποίων συζητούσαν το σενάριο των εφιαλτών που έβλεπαν και προσπαθούσαν να φανταστούν πως αυτοί θα είχαν διαφορετική, πιο θετική, εξέλιξη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με την πάροδο των ημερών να μειωθεί ο αριθμός των άσχημων ονείρων και να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του ύπνου τους. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε και μείωση των άλλων συμπτωμάτων που αντιμετώπιζαν.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτού του είδους η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολλές άλλες τραυματικές κατστάσεις όπως για παράδειγμα σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων, βασανισμού, εγκληματικών ενεργειών, κ.α, που έχουν ως συνέπεια ανάλογα συμπτώματα, τα οποία ταλαιπωρούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα τους ανθρώπους αυτούς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση