σωμα επιθεωρητων υγειας καταγγελιες | wikipedia μελιταιος πυρετος | πλευριτικη υπεζωκοτικη συλλογη

Θεραπεία ονείρων για τα θύματα βιασμούΟι εφιάλτες που βλέπουν οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης, αν και αποτελούν ένα από τα κυριότερα προβλήματα που τις βασανίζουν, δεν αντιμετωπίζονταν μέχρι σήμερα με συστηματικό τρόπο από τους ειδικούς. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γυναίκες αυτές να παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ύπνου, τα οποία είχαν σοβαρή επίπτωση και στη γενικότερη κατάσταση τους.

168 γυναίκες – θύματα βιασμού όμως που ακολούθησαν ένα ειδικό πρόγραμμα στο Sleep and Human Health Institute στο Νέο Μεξικό κατάφεραν να ξεπεράσουν ως ένα βαθμό αυτό το πρόβλημα.

Κάθε μέρα έπαιρναν μέρος σε συνεδρίες, στην διάρκεια των οποίων συζητούσαν το σενάριο των εφιαλτών που έβλεπαν και προσπαθούσαν να φανταστούν πως αυτοί θα είχαν διαφορετική, πιο θετική, εξέλιξη.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα με την πάροδο των ημερών να μειωθεί ο αριθμός των άσχημων ονείρων και να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του ύπνου τους. Ταυτόχρονα παρατηρήθηκε και μείωση των άλλων συμπτωμάτων που αντιμετώπιζαν.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτού του είδους η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και σε πολλές άλλες τραυματικές κατστάσεις όπως για παράδειγμα σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων, βασανισμού, εγκληματικών ενεργειών, κ.α, που έχουν ως συνέπεια ανάλογα συμπτώματα, τα οποία ταλαιπωρούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα τους ανθρώπους αυτούς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.