Δακρυγόνα σε νοσοκομείο για να διαλυθεί συγκέντρωση γιατρών

Επεισόδια σημειώθηκαν σε συγκέντρωση απεργών γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων στον Ισημερινό, οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πορεία διεκδικώντας αύξηση μισθών. Περίπου 100 αστυνομικοί εμπόδισαν 2.000 γιατρούς οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο κρατικό νοσοκομείο του Κουΐτο να αποχωρήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Οι γιατροί χρειάσθηκε να μετακινήσουν 40 μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα και βρίσκονται στο νοσοκομείο Ισίδρο Αγιόρα, καθώς τα δακρυγόνα έφθασαν στο θάλαμο όπου βρίσκονταν.

Όλα τα κρατικά νοσοκομεία και οι κλινικές –εκτός των θαλάμων εντατικής παρακολούθησης–παραμένουν κλειστά εδώ και τρεις εβδομάδες καθώς οι γιατροί απεργούν διεκδικώντας αύξηση μισθών και του προϋπολογισμού για τις υπηρεσίες υγείας. Η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυξήσεις έως το 2002 λόγω έλλειψης χρημάτων.

Κάθε γιατρός που εργάζεται σε κρατικά νοσοκομεία του Ισημερινού λαμβάνει αμοιβή περίπου 142 δολάρια το μήνα. Σύμφωνα με το κρατικό Ινστιτούτο Στατιστικής, το 67% των κατοίκων της χώρας ζουν στη φτώχεια.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση