Αναβαθμίζεται το ΕΚΑΒ

Την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ ετοιμάζουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου για να καλύψουν τις ελλείψεις που αφορούν τόσο τον αριθμό των ασθενοφόρων όσο και των μέσων που χρησιμοποιούνται για αερομεταφορά. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, το ΕΚΑΒ θα έχει παραλάβει 250 νέα ασθενοφόρα, ενώ το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη εξασφαλίσει τις πιστώσεις των προμηθευτών των οχημάτων.

Οσον αφορά τα μέσα αερομεταφοράς, μετά το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ του περασμένου Ιανουαρίου στο Σούνιο, που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα, το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση και την άμεση παραλαβή του.

Ενα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ είναι η αλόγιστη χρήση της γραμμής επειγόντων περιστατικών. Η χρησιμότητα της γραμμής αυτή δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητή από τους πολίτες με αποτέλεσμα να γίνεται κατάχρηση της.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως στα επίσημα στοιχεία καταγραφής των κλήσεων και των διακομιδών που έγιναν από το ΕΚΑΒ υπήρχε ένα μεγάλο ποσοστό κλήσεων απλά για συμβουλές ακόμα και για φάρσες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση