ΙΚΑ: Συμφωνία πέντε σημείων πρότειναν οι Υπουργοί

Συμφωνία πέντε σημείων προκειμένου να υπάρξει λύση στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, πρότειναν στη συνάντηση που είχαν με τους γιατρούς του ΙΚΑ Αθήνας-Πειραιά, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τ. Γιαννίτσης και Υγείας – Πρόνοιας κ. Αλ. Παπαδόπουλος.

Στη συνάντηση δεν συμμετείχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) που συνεχίζει την απεργία.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

– Πρώτον να γίνει μία Επιτροπή τετραμερούς σύνθεσης όπου θα συμμετέχουν τα υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας Πρόνοιας, η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ και η Διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να δώσει ένα πόρισμα για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στα πλαίσια του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φροντίδας υγείας μαζί με τα θέματα μεταβατικότητας με τους όρους να περιοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καθολική αξιοποίηση των γιατρών που υπηρετούν σήμερα στο ΙΚΑ.

-Η δεύτερη πρόταση είναι να υπάρχει μια Επιτροπή μεταξύ ΙΚΑ και γιατρών ώστε να γίνουν προτάσεις για τα θέματα βαθμολογίου, μισθολογίου, κάτι που είχε προταθεί από τους υπουργούς και είχε γίνει αποδεκτό από την Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ.

-Το τρίτο θέμα αφορά την ασφάλιση των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, το οποίο το υπουργείο Εργασίας ανέλαβε να εξετάσει ως προς το εφικτό ή μη ικανοποίησης αυτού του αιτήματος μέχρι τέλη Αυγούστου.

-Τέταρτον, θα νομοθετηθεί Υπηρεσιακό Συμβούλιο των γιατρών και η εξομοίωση των γιατρών και οδοντιάτρων και

Τέλος, για το θέμα των γιατρών χωρίς ειδικότητα, αναμένεται απάντηση από το ΚΕΣΥ, στο οποίο έχει παραπεμφθεί το θέμα μετά την οποία θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΙΚΑ Αθήνα και Πειραιά δεσμεύτηκαν να παρουσιάσουν τις προτάσεις της κυβέρνησης στους γιατρούς στην Γενική Συνέλευση τους που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Ιουλίου.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση