εχινοκοκκος συμπτωματα | σκωληκοειδίτιδα | γεννα εξωθηση | prognathismos | στεφανιαία νόσος

Εμπιστευθείτε τα προαισθήματά σας!Το προαίσθημα πως κάτι καλό ή κακό θα συμβεί μπορεί να φαντάζει πολλές φορές παράλογο, όμως είναι πιθανόν να βασίζεται σε περίπλοκες και ασυναίσθητες συσχετίσεις με γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία δεν τα θυμάται κανείς συνειδητά, όμως υπάρχουν καταχωρημένα στο υποσυνείδητο του. Αυτό υποστηρίζουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ν.Υόρκης, οι οποίοι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα τους στο περιοδικό Psychological Science.

Η ύπαρξη προαισθημάτων, που αφορούν συγκεκριμένα γεγονότα σε διάφορες φάσης της ζωή του ανθρώπου δεν αποτελούν μυστήριο, αφού το υποσυνείδητο έχει την ικανότητα να απομνημονεύει εμπειρίες και να ανατρέχει πάλι σ’αυτές, όταν προκύπτουν παρόμοιες καταστάσεις. Αυτές λοιπόν οι εμπειρίες που βγαίνουν προς τα έξω έχουν την μορφή προαισθήματος.

Οι επιστήμονες, στην έρευνα τους, προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν τα προαισθήματα είναι ικανά να προβλέψουν καταστάσεις και να καθορίσουν ποιοι μηχανισμοί είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία τους. Στο δείγμα της έρευνας συμμετείχαν 36 φοιτητές, άντρες και γυναίκες ηλικίας 18 με 41.

Οι ερευνητές μέτρησαν, με ειδικά τεστ, την ευαισθησία των εθελοντών σε διάφορα ερεθίσματα ελέγχοντας τον καρδιακό τους παλμό σε κατάσταση ηρεμίας. Επιπλέον μελέτησαν την ικανότητα τους να προαισθάνονται γεγονότα που πρόκειται να συμβούν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που αντιδρούν πιο έντονα στα ερεθίσματα είναι πιο πιθανό να έχουν συχνά αξιόπιστα προαισθήματα, συγκριτικά με τα άτομα που δεν είναι τόσο ευαίσθητα. Εντούτοις η ύπαρξη προαισθημάτων δεν σημαίνει ότι πάντα αυτά θα βγουν αληθινά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.