Select στο φύλο του μωρού σας by Microsort

Select στο φύλο του μωρού σας by MicrosortΑν και η επιλογή του φύλου στα παιδιά έχει σα στόχο να τα προφυλάξει από τις κληρονομικές ασθένειες που σχετίζονται με το φύλο (φυλοσύνδετες), το Ινστιτούτο Γενετικής στο Fairfax της Virginia των ΗΠΑ, έναντι του ποσού των 800.000 δρχ (2000 δολάρια), δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ζευγάρι να διαλέξει αν θα κάνει αγόρι ή κορίτσι, χρησιμοποιώντας μία νέα φιλική τεχνική, με το όνομα Microsort. Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα από τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνικής στη διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και Εμβρυολογία στην πόλη Λωζάννη της Ελβετίας. Με τη μέθοδο Microsort έχουν γεννηθεί ήδη στην Αμερική 200 παιδιά ενώ το Ινστιτούτο αναφέρει ότι η μέθοδος χρησιμοποείται όχι μόνο για την πρόληψη φυλοσύνδετων παθήσεων αλλά και για λόγους οικογενειακής ισορροπίας (family balancing).

Πρόκειται για μια τεχνική που εφαρμόζεται από τη δεκαετία του 1980 στα ζώα εκτροφής. Το πρώτο παιδί με τη μέθοδο αυτή γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1996 και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι 92% αν πρόκειται για κορίτσι και 72% για αγόρι.

Η τεχνική Microsort βασίζεται στο γεγονός ότι τα σπερματοζωάρια που περιέχουν το χρωματόσωμα Χ έχουν 2,8% περισσότερο DNA, από τα σπερματοζωάρια που περιέχουν το Y χρωματόσωμα, η ύπαρξη ή όχι του οποίου καθορίζει το αρσενικό φύλο.

Η διαφορά στην περιεκτικότητα σε DNA ανιχνεύεται από μία ειδική συσκευή η οποία στη συνέχεια έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζει τα σπερματοζωάρια ανάλογα με το χρωματόσωμα που περιέχουν.

Στη συνέχεια για τη γονιμοποίηση του ωαρίου (είτε με σπερματέγχυση, είτε με μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης), χρησιμοποιούνται τα ανάλογα σπερματοζωάρια, προκειμένου να επιτευχθεί το φύλο που επιθυμεί το ζευγάρι.

Υπολογίζεται ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο τρεις προσπάθειες προκειμένου να έχουμε μία επιτυχημένη κύηση.

Για όσα ζευγάρια μάλιστα δεν μπορούν να μεταβούν στο Fairfax, υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν σπέρμα στο Ινστιτούτο μέσω κούριερ!

Αυτό που δεν μπορέσαμε να βρούμε είναι σε περίπτωση αποτυχίας της μεθόδου ποιά είναι η τύχη του εμβρύου και ποιον βαρύνουν τα έξοδα…

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση