Αντηλιακό μέσω …πλυντηρίου

Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα η νέα ουσία, που προσδίδει στα ρούχα αντηλιακή προστασία όταν χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με το απορρυπαντικό στο πλύσιμο. Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ήδη στην Αυστραλία, την Κίνα, την Κύπρο και άλλες χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια.

Η ουσία (Tinosorb FD) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλυντήριο, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το δείκτη προστασίας που προσφέρει το ρούχο στο δέρμα. Έτσι με τη χρήση της ουσίας στο πλυντήριο ο δείκτης προστασίας UPF (Ultraviolet Protection Factor που είναι ανάλογος του SPF) του ρούχου μπορεί να ξεπεράσει το 30. Η ουσία αυτή προσφέρει έναν πιο ασφαλή τρόπο ζωής κάτω από τον ήλιο, μειώνοντας τη διοχέτευση των ακτινοβολιών UV διαμέσου των υφασμάτων στο δέρμα.

Η εφαρμογή στο πλυντήριο είναι μία συμβατή και απλή διαδικασία για καλύτερη προστασία. Η ουσία αυτή συνδέεται με την ίνα όπως ένα αόρατο χρώμα και παραμένει στο ύφασμα απορροφώντας τις ακτινοβολίες UV σε μεγάλο ποσοστό μη επιτρέποντάς τες να φτάσουν στο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε ουσιαστική μείωση της έκθεσης των καταναλωτών στις ακτινοβολίες UV κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Σύμφωνα με τα Αυστραλιανά στάνταρτς τα ρούχα προσφέρουν καλή αντιηλιακή προστασία όταν ο δείκτης UPF βρίσκεται μεταξύ 15-25, πολύ καλή προστασία όταν βρίσκεται μεταξύ 25-40 και από 40 και πάνω η προστασία τους θεωρείται άριστη.

Το νέο αυτό προϊόν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει δείκτη αντιηλιακής προστασίας 30 με ένα μόνο πλύσιμο.

Το ίδρυμα για τον καρκίνο του δέρματος της Νέας Υόρκης (Τhe Skin Cancer Foundation), το μεγαλύτερο στον κόσμο συνιστά τη χρήση ουσιών που ενισχύουν την προστασία των ρούχων από τις ακτινοβολίες UV ενώ προσφέρει τη σφραγίδα του στους παραγωγούς που πληρούν τις προδιαγραφές του για αντιηλιακή προστασία.

Το νέο προϊόν κυκλοφορεί από την εταιρία ROLCO, είναι προϊόν έρευνας της Ciba Specialty Chemicals και έχει την ονομασία ROL SUN CARE.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση