Γυαλιά ή φακοί επαφής

Τα γυαλιά προφυλάσσουν καλύτερα από μικροτραυματισμούς των ματιών και από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου, ενώ οι φακοί επαφής είναι ό,τι καλύτερο για όσους δεν αντέχουν το βάρος των γυαλιών ή ενδιαφέρονται περισσότερο για την εξωτερική τους εμφάνιση, σύμφωνα με την American Academy of Ophthalmology,

Ο εκπρόσωπος της, Δρ Donald Schwarz, δήλωσε πως οι φακοί επαφής δεν παρέχουν προστασία στις απευθείας επιθέσεις που δέχονται τα μάτια. Αντίθετα, προσθέτει, οι καινούργιοι σκελετοί γυαλιών είναι φτιαγμένοι από πολυανθρακικό πλαστικό, με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύτεροι και ανθεκτικότεροι.

Ελάχιστοι φακοί επαφής είναι επικαλυμμένοι με προστατευτικό υλικό εναντίον των βλαβερών ακτινοβολιών του ήλιου, σε αντίθεση με τα γυαλιά. Επίσης, οι φακοί επαφής δεν καλύπτουν όλο το μάτι, που έτσι είναι εκτεθειμένο σε ηλιακά εγκαύματα.

Ο Δρ Schwarz τονίζει ότι οι παραπάνω παρατηρήσεις δεν έχουν σκοπό να αποτρέψουν τον κόσμο από το να σταματήσει να φοράει φακούς επαφής, απλά συμβουλεύει όσους έχουν κρύψει τα γυαλιά τους σε κάποιο συρτάρι, καλό θα ήταν να τα έβγαζαν στην επιφάνεια και να αρχίσουν να τα ξαναφοράνε.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση