Εκλεισε το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ουάσιγκτον

Το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, το Γενικό Νοσοκομείο DC, έκλεισε όλες τις υπηρεσίες του και δέχεται πλέον μόνο τα επείγοντα περιστατικά, λόγω ελλείψεως χρημάτων, ανακοίνωσαν οι αρχές της Αμερικανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με μία οργάνωση που αντιτίθεται στο κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου και η οποία ονομάζεται “Συμμαχία για να σώσουμε το Γενικό”, το σταδιακό κλείσιμο των υπηρεσιών του νοσοκομείου τις τελευταίες 6 εβδομάδες “προκάλεσε 14 θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, επειδή τα ασθενοφόρα μεταφοράς διασχίζουν μεγαλύτερες αποστάσεις και επιβαρύνονται με περισσότερους ασθενείς τα υπόλοιπα νοσοκομεία”.

Επίσης εκφράζει το φόβο, ότι στα ιδιωτικά ιδρύματα, οι ασθενείς θα τυγχάνουν μόνον της ελάχιστης φροντίδας, όταν δεν θα διαθέτουν αρκετά χρήματα για πιό μακροχρόνια νοσηλεία.

Εξαιτίας των ελλείψεων στην πρόληψη και στη φροντίδα των ασθενών, η Ουάσιγκτον αριθμεί εννέα φορές μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων ΕΙΤΖ από τον εθνικό μέσο όρο, ενώ και το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας είναι από τα πλέον αυξημένα.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση