Λίγοι Ελληνες δουλεύουν πολύ

Τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη κατέχουν οι Ελληνες σε ώρες απασχόλησης, με μέσο όρο 40.3 ώρες την εβδομάδα, ενώ αντίθετα το ποσοστό του πληθυσμού που εργάζεται είναι ιδιαίτερα χαμηλό, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην τρίτη από το τέλος θέση, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της Eurostat, για την απασχόληση και το εργατικό δυναμικό στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ε.Ε).

Οι Βρετανοί που κατέχουν την πρώτη θέση σε ώρες εργασίας, δουλεύουν κατά μέσο όρο 40,9 ώρες την εβδομάδα.

Οσον αφορά τις γυναίκες, η χώρα μας κατέχει την τελευταία θέση, σε ποσοστό γυναικών στη μερική απασχόληση στην Ε.Ε, με ποσοστό που δεν ξεπερνά το 8%. Στην Ολλανδία το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 70%.

Συνολικά στην Ε.Ε η απασχόληση και στα δύο φύλα, συνεχίζει να παρουσιάζει ανοδικές τάσεις φτάνοντας το 63,1%, την άνοιξη του 2000 σε σχέση με το 61% το 1998 και το 62,1% το 1999.

Οι διαφορές στο ποσοστό απασχόλησης ανάμεσα στις χώρες της Ενωσης είναι σημαντικές με τη Δανία, την Ολλανδία, τη Βρετανία και τη Σουηδία, να ξεπερνούν το 70% και την Ιταλία την Ισπανία και την Ελλάδα να κατέχουν τις τρεις τελευταίες θέσεις, με ποσοστά 53,4, 54,7 και 55,9% αντίστοιχα.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση