καταγμα σκαφοειδους θεραπεια | καρακίτσος πέτρος | λαγονοψοΐτη | καρκινος στα ιγμόρεια | προσθιοι μυες κοιλιας

Ginseng: Ο βασιλιάς ήταν γυμνόςΤο διάσημο συμπλήρωμα διατροφής Τζίνσενγκ (Ginseng), το οποίο ονομάζεται και 'βασιλιάς των βοτάνων', δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από τη... ζάχαρη, ενώ η πρόσληψη του συγκεκριμένου συμληρώματος προσφέρει μόνο υποσχέσεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικης Ενωσης Διαιτολόγων.

Ερευνητές από δύο πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το Oregon State University και το Wayne State University μελέτησαν όλες τις ιδιότητες που αποδίδονται στο Τζίνσενγκ.

Στη μελέτη συμμετείχαν 83 ενήλικα άτομα, τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα χορηγήθηκε πλασέμπο (εικονικό σκεύασμα), στη δεύτερη 200mg Τζίνσενγκ (η κλινικά προτεινόμενη δοσολογία) και στην τρίτη 400mg Τζίνσενγκ.

Ολοι οι συμμετέχοντες έλαβαν το σκεύασμα για ένα χρονικό διάστημα 60 ημερών, στην αρχή και στο τέλος του οποίου μετρήθηκε η επίδραση του Τζίνσενγκ στην ψυχολογική διάθεση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αμφισβητούν τις ιδιότητες που αποδίδονται στο Τζίνσενγκ, ότι δηλαδή τονώνει σώμα και πνεύμα, βοηθάει στην καρδιά και λειτουργεί και ως αφροδισιακό.

Επιπλέον οι ερευνητές τονίζουν, ότι οι μεγάλες δόσεις Τζίνσενγκ, όχι μόνο δεν προσφέρουν κάποιο συγκεκριμένο όφελος, αλλά όταν λαμβάνεται σε μεγάλες ποσότητες πιθανόν να έχει και ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Αμερικανικής Ενωσης Διαιτολόγων, αυτή η έρευνα αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η χρήση των συμληρωμάτων διατροφής θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά τη συμβουλή ειδικού επιστήμονα, διαιτολόγου ή γιατρού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.