Καθ’ οδόν 2001-2005

Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 20% μέχρι το 2005 και κατά 40% μέχρι το 2015, είναι ο βασικός στόχος του προγράμματος ‘Καθ’ οδόν 2001-2005′, καρπός της συλλογικής προσπάθειας έξι υπουργείων (ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών, Υγείας, Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας), το οποίο παρουσιάστηκε χθες παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλου.

Τα τροχαία ατυχήματα, στη χώρα μας, παρουσιάζουν συνεχιζόμενη αύξηση, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στα 2.199 άτομα για το έτος 1997, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 1980, κατά 60%, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα ποσοστά των νεκρών από τα τροχαία έχουν μειωθεί από 14 έως και 23%.

Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού, θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα καταμέτρησης των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα σε πέντε δήμους της χώρας, Θα πραγματοποιηθεί επιδημιολογική έρευνα για τις σωματικές αναπηρίες και τις ψυχικές επιπτώσεις των ατυχημάτων, ενώ θα αναπτυχθεί πρότυπο κέντρο βοήθειας για τα θύματα των τροχαίων.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση