Η Υφυπουργός Υγείας σε Ικαρία, Φούρνους, Σάμο

Την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία, θέλησε να δει από κοντά η υφυπουργός Υγείας κ. Χριστίνα Σπυράκη στην τριήμερη επίσκεψή της σε Ικαρία, Φούρνους και Σάμο.

Η κ. Σπυράκη συνοδευόμενη από το βουλευτή Σάμου κ. Π. Βαρδικο επισκέφθηκε αρχικά το Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι και συζήτησε με τους εργαζόμενους την κάλυψη της θέσης του οδηγού του ασθενοφόρου, της θέσης του χειριστή του ακτινολογικού μηχανήματος, καθώς και τη βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε το υπό κατασκευή Κέντρο Υγείας του Ευδήλου και ενημερώθηκε από τους μηχανικούς που τη συνόδευαν για τον προϋπολογισμό του έργου που θα αγγίξει τα 60 εκατομμύρια δραχμές.

Ο δήμαρχος Ευδήλου κ. Σταμούλος ζήτησε να συμβάλουν οι πάντες ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό το Κέντρο Υγείας της ευρύτερης περιοχής, κάτι που επιβεβαίωσε η κ. Σπυράκη.
Την επίσπευση των εργασιών, της κατασκευής της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Ικαρίας, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβρη, ζήτησε από τους εργολάβους, αλλά και από τον πρόεδρο του νοσοκομείου Ικαρίας κ. Η. Τσιμπίδη η υφυπουργός Υγείας.

Την ανάγκη ίδρυσης περιφερειακού ιατρείου στη Χρυσομηλιά Φούρνων, ένα χωριό με εκατό κατοίκους που όμως έχουν αρκετά προβλήματα, διαπίστωσε η κ. Σπυράκη, η οποία επανέλαβε ότι μέχρι τότε, κλιμάκιο γιατρών και παιδιάτρων από την Ικαρία θα πρέπει να περιφέρονται σ΄όλα τα χωριά, ενώ δύο φορές την εβδομάδα γιατροί από τους Φούρνους θα πρέπει να επισκέπτονται την απομακρυσμένη Χρυσομηλιά.

“Με το καινούργιο σύστημα του σώματος των επικουρικών γιατρών, που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα, θά δούμε την κάλυψη μιας θέσεως παιδιάτρου, ακόμα στο νησί, ενώ για το άλλο απομακρυσμένο χωριό των Φούρνων τη Θύμαινα υποσχέθηκε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στελέχωσης του περιφερειακού ιατρείου, με γιατρό μετά την αναχώρηση του προηγούμενου, καθώς και την κατασκευή 2ου ορόφου στο ήδη υπάρχον κτίριο, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί ένα σοβαρό περιστατικό.

Η κ. Σπυράκη μετά την περιοδεία της στο νομό, δήλωσε ότι ο κόσμος που συνάντησε στις απομακρυσμένες αυτές περιοχές, είναι ευχαριστημένος με τους γιατρούς, απλώς τους θέλει πιο κοντά του και αυτό είπε θα προσπαθήσουμε να το επιτύχουμε. Τέλος, ζήτησε οι γιατροί να συνοδεύουν τους αρρώστους στις διακομιδές.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση