Απαγορευμένο το σεξ στο διάστημα

Οι σεξουαλικές σχέσεις απαγορεύονται κατά την διάρκεια των διαστημικών ταξιδιών, καθώς δεν έχουν διερευνηθεί οι πιθανοί κίνδυνοι μίας εγκυμοσύνης, δήλωσε ο ρώσος κοσμοναύτης κ. Ταλγκάτ Μουσαμπάγεφ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύθηκαι στην εφημερίδα Ροσίσκαγια Γκαζέτα.

“Πολλές σοβαρές επιτροπές για τη δεοντολογία και την ιατρική στο διάστημα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, προς το παρόν, αυτού του είδους η δραστηριότητα δεν μπορεί να αναληφθεί επειδή αγνοούμε τις συνέπειες για το έμβρυο” σε περίπτωση που μια κοσμοναύτης μείνει έγκυος, εξήγησε ο κ. Μουσαμπάγεφ.

“Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα, και οι Αμερικανοί είναι πολύ πειθαρχημένοι άνθρωποι”, πρόσθεσε γελώντας, αναφερόμενος προφανώς στη στενότητα του χώρου στο ρωσικό διαστημικό σκάφος και στις κάμερες που υπήρχαν στο διαστημικό σταθμό Mir που καταστράφηκε πρόσφατα, αλλά και στο νέο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο κοσμοναύτης διαβεβαίωσε επίσης ότι, από τότε που κατακτήθηκε το διάστημα, ουδείς είχε ποτέ εκεί σεξουαλική επαφή. “Δεν συνέβη ποτέ, μολονότι κυκλοφορούσαν ανέκαθεν πολλές φήμες για το θέμα αυτό”, δήλωσε.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τη διαφορά του μισθού μεταξύ ρώσων και δυτικών κοσμοναυτών, ο Μουσαμπάγεφ υπογράμμισε ότι, στη διάρκεια μιας αποστολής που διηύθυνε, είχε λάβει “μισθό 31 φορές κατώτερο εκείνου ενός απλού ξένου μηχανικού”.

Βετεράνος των διαστημικών πτήσεων, ο Ταλγκάτ Μουσαμπάγεφ, 50 χρόνων, έμεινε στα τέλη Απριλίου για μια εβδομάδα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μαζί με το ρώσο συνάδελφό του Γιούρι Μπατούριν και τον αμερικανό επιχειρηματία Ντένις Τίτο.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση