Το καλοκαίρι πιο επικίνδυνο για παιδικά ατυχήματα

Το καλοκαίρι θεωρείται από τις πιο επικίνδυνες εποχές του χρόνου για τα παιδιά κάτω των 14 ετών, καθώς ο αριθμός των ακούσιων ατυχημάτων αυξάνεται ανησυχητικά. Σύμφωνα με το National Safe Kids Campaign, οι γονείς πρέπει να επιτηρούν και να παροτρύνουν τα παιδιά τους να λαμβάνουν κάθε μέτρο πρόληψης όταν αυτά παίζουν.

Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους που προκαλούνται από ακούσια ατυχήματα, συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου τα παιδιά μένουν χωρίς επιτήρηση. Η Safe Kids Campaign ενημερώνει τους γονείς ότι η υπενθύμιση προς στα παιδιά τους να παίζουν με ασφάλεια, δεν είναι αρκετή.

Σύμφωνα με έρευνα της ίδιας εταιρείας, το 5-6% των παιδιών υποτίμησαν τους κινδύνους του καλοκαιριού, ενώ το 70% θεωρούσαν πως οι γονείς τους ανησυχούσαν υπερβολικά.

Η συμβουλή προς τους γονείς είναι να μην επαναπαύονται ότι έχουν έξυπνα παιδιά ή ό,τι είναι πολύ προσεχτικά και πως τίποτα κακό δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Ομως τα ατυχήματα συμβαίνουν και είναι υποχρέωση των γονέων να λαμβάνουν κάθε μέτρο πρόληψης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση