Απρόσεχτοι οι πεζοί άνω των 50 ετών

Πεζοί, ηλικίας άνω των 50 χρόνων, πέφτουν συχνότερα θύματα τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Ιωάννης Μαρνάς.

Όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για το χρονικό διάστημα από 1/1/1999 μέχρι και το α΄τετράμηνο του 2001, σε σύνολο 3.322 τροχαίων ατυχημάτων, τα 827 απ΄αυτά-ποσοστό 25%- αφορούσαν παρασύρσεις πεζών. Από τις 827 παρασύρσεις, οι 455 αφορούν πεζούς ηλικίας άνω των 50 ετών, ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 55%.

Τα κυριότερα αίτια που προκάλεσαν τα ατυχήματα στις 486 από τις 827 περιπτώσεις ήταν, σύμφωνα με τον κ. Μαρνά, η ανεξέλεγκτη διάσχιση του οδοστρώματος και η έλλειψη προσοχής από πλευράς των πεζών.

Δρόμος-καρμανιόλα αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η οδός Μοναστηρίου, όπου μέσα σε 16 μήνες σημειώθηκαν 30 δυστυχήματα με 4 νεκρούς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Ε΄ Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμαριάς από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειάς της που ξεκίνησε από τις αρχές Μαΐου 2001 με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία με τους κατοίκους και φορείς της πόλης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση