αμυγδαλες και στειροτητα | adespota zoa | ηπατικη ανεπαρκεια | παχος ενδομητριου

Απρόσεχτοι οι πεζοί άνω των 50 ετώνΠεζοί, ηλικίας άνω των 50 χρόνων, πέφτουν συχνότερα θύματα τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Ιωάννης Μαρνάς.

Όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για το χρονικό διάστημα από 1/1/1999 μέχρι και το α΄τετράμηνο του 2001, σε σύνολο 3.322 τροχαίων ατυχημάτων, τα 827 απ΄αυτά-ποσοστό 25%- αφορούσαν παρασύρσεις πεζών. Από τις 827 παρασύρσεις, οι 455 αφορούν πεζούς ηλικίας άνω των 50 ετών, ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 55%.

Τα κυριότερα αίτια που προκάλεσαν τα ατυχήματα στις 486 από τις 827 περιπτώσεις ήταν, σύμφωνα με τον κ. Μαρνά, η ανεξέλεγκτη διάσχιση του οδοστρώματος και η έλλειψη προσοχής από πλευράς των πεζών.

Δρόμος-καρμανιόλα αποδεικνύεται, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η οδός Μοναστηρίου, όπου μέσα σε 16 μήνες σημειώθηκαν 30 δυστυχήματα με 4 νεκρούς.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο Ε΄ Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμαριάς από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειάς της που ξεκίνησε από τις αρχές Μαΐου 2001 με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία με τους κατοίκους και φορείς της πόλης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.