καμπύλη ζαχάρου φυσιολογικές τιμές | ανεμογκαστρι γυναικας συμπτωματα | ατυπη πνευμονια | βιονοκη οραση

Γενετική και Βιολογικός πόλεμος: Ενας θανάσιμος συνδυασμόςΟ βιολογικός πόλεμος, η προσπάθεια δηλαδή εξολόθρευσης του εχθρού με την πρόκληση θανατηφόρων επιδημιών, υπήρξε πάντα μια από τις μεγάλες φοβίες της ανθρωπότητας. Στην εποχή της γενετικής παρέμβασης, παθήσεις σπάνιες, όπως ο άνθρακας και η αλλαντίαση ή παθήσεις που έχουν εξαλειφθεί, όπως η ευλογιά, μπορούν να μετατραπούν σε θανάσιμα όπλα. Η μυστικοπάθεια και η παραπληροφόρηση που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο πεδίο, κάνουν το φόβο ακόμη μεγαλύτερο. Ο κίνδυνος ελλοχεύει και η είδηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, ότι η βιοτεχνολογία είναι σε θέση να δημιουργήσει ακόμη πιο επιθετικά και θανατηφόρα βακτηρίδια, κάνει το τοπίο ακόμη πιο σκοτεινό.

Ερευνητές από την Αυστραλία, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν με γενετική παρέμβαση, ένα μέτρο αντισύλληψης των ποντικών της υπαίθρου για τον έλεγχο της πανώλης , δημιούργησαν κατά λάθος, ένα θανατηφόρο στέλεχος ευλογιάς στα ποντίκια, το οποίο μοιάζει εξαιρετικά με την εξαφανισμένη ευλογιά των ανθρώπων.

Στο τρέχον τεύχος του περιοδικού, επιστήμονες ειδικοί στη γενετική προειδοποιούν ότι πολλές θανατηφόρες παθήσεις, μπορούν να υποστούν γενετική προσαρμογή και να μετατραπούν σε βιολογικά όπλα μαζικής εξόντωσης.

Πιο συγκεκριμένα, το βακτήριο του άνθρακα, το οποίο προκαλεί μια από τις πιο θανατηφόρες νόσους, σήμερα αντιμετωπίζεται επαρκώς με αντιβιοτικά. Σύμφωνα με τον Δρ. Alistair Hay, βιολόγο, ειδικό σε θέματα βιολογικού πολέμου στο Πανεπιστήμιο του Leeds, 'ο άνθρακας μπορεί να υποστεί γενετική παρέμβαση και να γίνει ανθεκτικός στα αντιβιοτικά, προκαλώντας έτσι εκτεταμένες επιδημίες'.

Σήμερα, έχουν αποκωδικοποιηθεί ήδη οι γενετικές ακολουθίες της φυματίωσης και της χολέρας και ακολουθούν ο άνθρακας και η λέπρα. Οι ειδικοί στο συγκεκριμένο θέμα ανησυχούν μήπως γίνει για ακόμα μία φορά κακή χρήση της γνώσης. Αλλωστε το παράδειγμα της πυρηνικής ενέργειας είναι πάντα επίκαιρο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.