H ‘μυτερή’ κοιλιά στην έγκυο… δε σημαίνει και αγόρι

Το σχήμα της κοιλιάς της εγκύου δεν προδικάζει το φύλο του παιδιού. Μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στην Αγγλία, έρχεται να δώσει τέλος στη δοξασία που θέλει τις γυναίκες με ‘μυτερή κοιλιά’ να γεννούν αγόρια, τονίζοντας τις κοινωνικές ρίζες που έχουν οι αντιλήψεις αυτού του είδους.

Στη συγκεκριμένη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό ‘Proceedings of the Royal Society of London’, μελετήθηκαν 458 γυναίκες, ως προς το λόγο της περιμέτρου μέσης προς την περίμετρο γοφών και τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με το φύλο των παιδιών που τελικά γεννήθηκαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας δεν υπήρξε συσχέτιση ανάμεσα στο σχήμα της κοιλιάς και στο φύλο του παιδιού που γεννήθηκε αργότερα. Μάλιστα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις, έχουν τις ρίζες τους σε κοινωνικές δοξασίες σχετικές με του τι είναι ελκυστικό και γόνιμο.

Σε παλαιότερες μελέτες, είχε αναφερθεί ότι οι γυναίκες που διατηρούν τις καμπύλες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχοντας μικρό λόγο μέσης προς περιφέρεια, γεννούν κορίτσια, ενώ οι γυναίκες με μεγάλο δείκτη μέσης προς περιφέρεια, δηλαδή με ανδροπρεπή φιγούρα, γεννούν αγόρια.

Η ιατρική εξήγηση για την παραπάνω θεώρηση, ήταν τα υψηλότερα επίπεδα της ανδρικής ορμόνης, τεστοστερόνης, στις συγκεκριμένες γυναίκες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση