αλκαλικη γαστριτιδα θεραπεια | πυλαιο συστημα | αντιτετανικος ορος | τηλέφωνο ραντεβού ικα Νεάπολης

Οι τελικές διατάξεις για την εξέταση του DNA υπόπτωνΤο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για την προστασία των πολιτών από αξιόποινες πράξεις και την τρομοκρατία, όπου περιλαμβάνονται και οι τελικές τροποποιήσεις που αφορούν το θεσμό της εξέτασης του DNA σε υπόπτους, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος στον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σ. Κοσμίδη).

Συγκεκριμένα, ως προς την εξέταση του DNA, προστέθηκαν στο νομοσχέδιο διατάξεις, οι οποίες προβλέπουν ότι εάν η ανάλυση του DNA αποβεί θετική, το πόρισμα της σχετικής έκθεσης κοινοποιείται στο πρόσωπο από το οποίο προέρχεται το γενετικό υλικό, το οποίο έχει δικαίωμα να ζητήσει την επανάληψη της ανάλυσης.

Ακόμα, εάν η ανάλυση του DNA υπόπτου ατόμου αποβεί αρνητική, το γενετικό υλικό και τα σχετικά δεδομένα, καταστρέφονται με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που τη διέταξε.

Επίσης, εάν διαταχθεί η καταστροφή του DNA, αυτή θα γίνεται με επιμέλεια εισαγγελέα και στην καταστροφή θα καλείται να παραστεί το άτομο από το οποίο προέρχεται το γενετικό υλικό με τεχνικό σύμβουλο και δικηγόρο.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα σε κατηγορούμενο να ζητήσει την ανάλυση του DNA, προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του.

Ακόμα, σύμφωνα με διάταξη η οποία προσετέθη, μετά την αμετάκλητη περάτωση της ποινικής δίκης θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση (είτε πρόκειται για αθώωση είτε για καταδίκη του κατηγορουμένου), να καταστρέφεται το βιολογικό υλικό και τα σχετικά δεδομένα.

Αντίθετα, είναι δυνατόν να διατηρηθεί το βιολογικό υλικό και τα δεδομένα, εφόσον: α) ο κατηγορούμενος έχει καταδικασθεί αμετακλήτως, β) τη διατήρηση του βιολογικού υλικού και των δεδομένων διατάξει το συμβούλιο εφετών με ειδικώς για τον σκοπό αυτό αιτιολογημένο βούλευμά του, γ) η διατήρηση αυτή κριθεί αναγκαία για τη διαλεύκανση και άλλων αξιόποινων πράξεων, για τις οποίες επιτρέπεται η ανάλυση του DNA.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.