καταγμα κοτυλης | καρκινος στη μυτη συμπτωματα | φυσαλιδες στον πνευμονα | ποσες θερμιδες ειναι ενα κιλο

Kλιματιστικές βαφέςΒαφές τοίχων που ψύχουν το ζεστό δωμάτιο και θερμαίνουν το παγωμένο, αλλάζοντας παράλληλα και τον τόνο τους προς τις "ζεστές" ή "ψυχρές" αποχρώσεις αντίστοιχα. Αυτό είναι το μέλλον στο βάψιμο του τοίχου, σύμφωνα με τον Δρ. Μα Γίπινγκ, από το Πανεπιστήμιο της Σανγκάης.

Η νέα αυτή βαφή απορροφά και εκπέμπει την ηλιακή ακτινοβολία ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία. Συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία γίνεται μικρότερη των 20 βαθμών, αυξάνει τη θερμοκρασία του δωματίου κατά 4 περίπου βαθμούς, απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία.

Το αντίθετο συμβαίνει σε καταστάσεις έντονης ζέστης. Παράλληλα, η απόχρωση μεταβάλλεται προς τον ψυχρό ή το θερμό τόνο, ανάλογα, δημιουργώντας και αίσθημα οπτικής ευχαρίστησης στον άνθρωπο.

Το μυστικό βρίσκεται στη χρήση μιας θερμοχρωμικής ουσίας, που λέγεται κρυσταλλική ιώδης λακτόνη και η οποία παρουσιάζει αυτές τις συγκεκριμένες ιδιότητες.

Σύμφωνα με τον Δρ. Γίπινγκ, ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός ιδανικού θερμικού περιβάλλοντος, που θα εξοικονομεί αρκετή ενέργεια.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.