συσφικτικος πονος στο κεφαλι | αισθημα κενου στο στομαχι | τι ειναι η εξεταση για στιγμα

Ο ψευδάργυρος προστάτης των πρόωρων μωρώνΗ πρόσληψη ψευδαργύρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα πρόωρα μωρά στις αναπτυσσόμενες χώρες, τα οποία οφείλονται στην έλλειψη του σημαντικού αυτού ιχνοστοιχείου. Αυτό προκύπτει από μελέτη που έγινε από το διεθνές κέντρο για τα διαρροϊκά σύνδρομα στη Ντάκα του Μπανγκλαντές.

Η ημερήσια πρόσληψη ψευδαργύρου είναι απαραίτητη (Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη ~9mg), διότι συμμετέχει σε βασικούς μεταβολικούς μηχανισμούς, συμβάλοντας στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων, των λιπιδίων και των νουκλεϊνικών οξέων.

Η έλλειψη ψευδαργύρου στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπως το Μπανγκλαντές, είναι πολύ συχνή. Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 400 βρέφη, στις μητέρες των οποίων είχε δοθεί είτε συμπλήρωμα ψευδαργύρου είτε πλασέμπο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν η μητέρα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παίρνει συμπλήρωμα ψευδαργύρου, το μωρό διατρέχει 16% λιγότερο κίνδυνο να προσβληθεί από διάρροια, 64% λιγότερο κίνδυνο να προσβληθεί από δυσεντερία και 50% λιγότερο να προσβληθεί από εξανθήματα.

Τα αποτελέσματα αυτά τονίζουν τη σπουδαιότητα της καθημερινής πρόσληψης ψευδαργύρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες όπου τα επίπεδα της διατροφής είναι πολύ χαμηλά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.