γατα παροδικοι σπασμοι | αντιτετανικος | διαταραχη κενωσεων και γαστρεντεριτιδα | θώρακας ανατομία | ορθοσκοπηση

Mην πυροβολείτε τον...γιατρό σαςΟι ασθενείς ή οι συγγενείς που απειλούν το γιατρό τους με αρνητική δημοσιότητα ή με δικαστική προσφυγή, μπορούν να επηρεάσουν τη στάση του απέναντί τους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας που έγινε στη Σκανδιναβία και δημοσιεύεται στο έγκυρο περιοδικό "Lancet", σύμφωνα με την οποία, οι μισοί περίπου ιατροί, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοια συμπεριφορά από το περιβάλλον του ασθενούς, επιλέγουν να τηρήσουν μια αμυντική στάση.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 1000 Νορβηγούς ιατρούς που εξετάστηκαν, το 59% είχε απειληθεί και για το 47% είχαν συμπληρωθεί αρνητικές αναφορές. παράπονα ή αιτήσεις για δικαστική έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 57% των ιατρών επέλεξε μια αμυντική στάση, όταν είχε να αντιμετωπίσει ασθενή με πονοκέφαλο και επιθετικούς συγγενείς. Η αμυντική αυτή στάση χαρακτηρίστηκε κυρίως, από τη συνταγογράφηση περισσότερων διαγνωστικών εξετάσεων από ότι συνήθως και την επιλογή πιο "επιθετικής" θεραπείας.

Αντίθετα, το ποσοστό των ιατρών που επέλεξε τέτοιου είδους αμυντική ιατρική, όταν το περιβάλλον του ασθενούς ήταν φιλικό, ήταν μόλις 25%. Οταν ο ασθενής παρουσιαζόταν με θωρακικό πόνο, τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 44% και 30%.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, Δρ. IvarSonbo Kristiansen του Πανεπιστημίου της Βόρειας Δανίας, "σε ένα σύστημα Υγείας, που στηρίζεται στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τους ιατρούς και τα νοσοκομεία, ο επηρεασμός του νοσηλευτικού προσωπικού από τον ασθενή ή το περιβάλλον του είναι εφικτός και μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπη χρησιμοποίηση ενός μεγάλου αριθμού εξετάσεων".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.