Ξαναρχίζουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του ραντάρ στη Θάσο

Στις 2 Μαΐου θα ξαναρχίσουν στο Υψάριο της Θάσου, οι εργασίες από τα τεχνικά συνεργεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για την εγκατάσταση ραντάρ, που θα ελέγχει σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων την εύρυθμη και ανεμπόδιστη εκτέλεση όλων των πτήσεων.

Ηδη η ΥΠΑ – όπως ανέφερε – έχει πάρει σχετική άδεια από το δασαρχείο Καβάλας, το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία στο συγκεκριμένο χώρο και έκρινε πως μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι εγκαταστάσεις σε έκταση, περίπου 800-850 τετραγωνικών μέτρων.

Αρχικά οι εργασίες αυτές προβλέπετο να επαναρχίσουν αύριο, αλλά η ΥΠΑ εκτίμησε ότι έπρεπε να δοθεί μια παράταση, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί, να ενημερωθεί για τις ενέργειές της η νομαρχία Καβάλας, ο δήμος Θάσου και ο εισαγγελέας Δημ.Παπαγεωργίου.

Οι κάτοικοι της Θάσου αντιδρούν έντονα με τη δημιουργία της εγκατάστασης αυτής στο Υψάριο όρος, το οποίο έχει επιλεγεί για την υλοποίηση προγραμμάτων τουριστικής και περιβαλλοντικής αξιοποίησης.

Γεγονός είναι πάντως πως, από την Πρωτομαγιά και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την τοποθέτηση του ραντάρ, θα βρίσκεται στη Θάσο μεγάλη αστυνομική δύναμη, κύριο έργο της οποίας θα είναι η προστασία των εργατών και των τεχνικών, που θα απασχοληθούν στο εργοτάξιο του ραντάρ, γιατί στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις απειλών σε βάρος τους.

Ο προϊστάμενος της ΥΠΑ για τη Θάσο Μίλτος Παπαμιλτιάδης, εξέφρασε την άποψη ότι “οι κάτοικοι της Θάσου δεν θα έχουν πρόβλημα από τη λειτουργία του ραντάρ και αν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σωστά από αρμόδια τεχνικά επιτελικά στελέχη της ΥΠΑ, τώρα δεν θα υπήρχαν οι τόσες αντιδράσεις και οι καθυστερήσεις ως προς την εκτέλεση του έργου.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση