Δήμαρχος απαγορεύει στους δημότες να ασθενούν

O δήμαρχος της Ζάγκρα, μιας κωμόπολης κοντά στη Γρανάδα, στη νότια Ισπανία απαγόρευσε με δημοτική απόφαση στους δημότες του να ασθενούν τα Σαββατοκύριακα, καθώς δεν υπάρχει γιατρός στην περιοχή ο οποίος θα φρόντιζε για την περίθαλψή τους.

Οσοι “παραβούν” την απόφασή αυτή “κινδυνεύουν να πεθάνουν”, προειδοποιεί ο δήμαρχος. Ο Χοσέ Λεόν Μαραγκόν εξήγησε στους δημοσιογράφους πως με την κίνησή του αυτή, διαμαρτύρεται για την έλλειψη μονίμου γιατρού στην πόλη του που έχει 1.200 κατοίκους. Οι υγειονομικές υπηρεσίες στέλνουν ένα γιατρό που δέχεται τους ασθενείς έξι ώρες καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, έσπευσε να διευκρινίσει ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον Μαραγκόν, όσοι τύχει να αρρωστήσουν εκτός του ωραρίου αυτού, πρέπει να μεταφέρονται στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Λόχα, που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Ζάγκρα. Ο δρόμος, ωστόσο, είναι γεμάτος από απότομες στροφές και γκρεμούς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια ώρα για να φτάσει κανείς εκεί, διατρέχοντας έτσι πολλές πιθανότητες να εκπνεύσει κατά τη μεταφορά του στο ιατρικό κέντρο.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση