μυς ποδιων | πολυποδες στομαχου | ιογενης λοιμωξη ανωτερου αναπνευστικου | κουφιο δοντι | βλεννα στα κοπρανα

Προτιμότερη η κλασσική μαστογραφίαΟι νεώτερες τεχνικά μαστογραφίες, συμπεριλαμβανομένης και της ψηφιακής δεν φαίνεται να υπερτερούν της κλασσικής μαστογραφίας. Αυτό είναι το συμπέρασμα μεγάλης αναδρομικής μελέτης, την οποία ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής, δίνοντας μάλιστα την οδηγία ότι όταν κάποιος γιατρός γράφει ως πρώτη εξέταση κάποια μορφή εξελιγμένης μαστογραφίας, υπάρχουν αμφιβολίες για τις ικανότητές του.

Μια σειρά από έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει διαφορά, εάν η μαστογραφία γίνει με τον παλαιό τρόπο ή εάν γίνει με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία. Η πιο πρόσφατη μελέτη, που έγινε από τον Αμερικάνικο στρατό και στην οποία συμπεριελήφθησαν 7000 γυναίκες, δεν έδειξε ότι η χρήση ψηφιακής μαστογραφίας ή άλλων υπερσύγχρονων τεχνολογιών (πχ μαγνητικής τομογραφίας) υπερτερεί της παραδοσιακής μαστογραφίας, ως προς τη ευαισθησία της διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Μάλιστα το Ινστιτούτο προτείνει ότι οι ιατροί που συνταγογραφούν για πρώτη εξέταση κάποια από τις πλέον σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους, υπόκεινται σε ιατρικό σφάλμα.

Σύμφωνα με τον Δρ. Janet Baum, ακτινολόγο στο Πανεπιστήμιο του Harvard, "η κλασσική μαστογραφία είναι ακόμη ο καλύτερος τρόπος που διαθέτουμε για τη διάγνωση του καρκίνου. Ωστόσο, θα πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός με τον οποίο οι μη ασφαλισμένες γυναίκες κάνουν μαστογραφία".

Πρόγραμμα από το "Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων", το οποίο προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες σε μη ασφαλισμένες γυναίκες, έχει κατορθώσει να κάνει να συμμετάσχουν μόνο το 15% αυτών των γυναικών, ενώ ο στόχος είναι το 70%.

Οι Αμερικανίδες κάνουν κάθε χρόνο 30 εκατομμύρια μαστογραφίες. Εάν η μαστογραφία εισαχθεί σαν εξέταση ρουτίνας, η μείωση των θανάτων από ακρκίνο θα φθάσει το 25-30%. Ωστόσο, "το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχουν πρόσβαση όλες οι γυναίκες σε αυτήν την εξέταση" δηλώνει ο Δρ. Daniel Hayes, διευθυντής του τμήματος μαστού του Πανεπιστημίου Georgetown.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.