σιδηροπενια ασβεστιο | εγχειρηση bypass | παθησεις εντερου εκκολπωματα | ερυθρα igg θετικο τι σημαινει

Ο Μότσαρτ βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίεςΗ μουσική και ειδικά ο Μότσαρτ, φαίνεται ότι βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Μάλιστα μια συγκεκριμένη σονάτα, η Κ448, βρέθηκε ότι έχει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα στην κρίση της επιληψίας. Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας που διήυθηνε ο καθηγητής John Jenkins, μέλος του Βασιλικού Ιατρικού Ινστιτούτου στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. Jenkins μιλάει για "δράση Μότσαρτ" στον εγκέφαλο, τονίζοντας ότι μετά από μακροχρόνια πειράματα σε πειραματόζωα και σε ανθρώπους, η ακρόαση ή η ενασχόληση για λίγα λεπτά με τη μουσική του μεγάλου συνθέτη, προκαλεί καλύτερη αντίληψη του χώρου, καλύτερη προσαρμοστικότητα, μεγαλύτερη μαθησιακή ικανότητα. Η σονάτα Κ448, μειώνει την ένταση των κρίσεων της επιληψίας, γεγονός που προσφέρει ελπίδες για τη θεραπεία της νόσου.

Κατά τον κ. Jenkins, ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί μια πολύ μεγάλη του περιοχή για την επεξεργασία της μουσικής. Μάλιστα, το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου είναι ειδικό στην επεξεργασία του ρυθμού και του τόνου και το δεξί τμήμα του εγκεφάλου είναι υπεύθυνο για τη μελωδία και τη χροιά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.