στιγμα | αμυλαση αιματος ορου | οπτοτυπα | νοσοι της καρδιας | μηνισκος | ανω και κατω αναπνευστικο | pariathritida

Να κλείσει η Λιθουανία δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες ζητά η Ε.Ε.Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζητά από τη Λιθουανία να κλείσει μέχρι το 2009 και τους 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες ηλικίας 20 ετών που βρίσκονται στον σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ιγκναλίνα, καθώς αποτελούν μια μόνιμη απειλή για το περιβάλλον, διαφορετικά θέτει σε κίνδυνο την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ε.Ε.

Υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Λιθουανία έχει δεσμευτεί να κλείσει τον πρώτο αντιδραστήρα το 2005, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η τύχη του δεύτερου, καθώς το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ιγκναλίνα.

Η ΕΕ θεωρεί ότι οι εγκαταστάσεις στην Ιγκναλίνα είναι επικίνδυνες γιατί είναι χτισμένες με το ίδιο σχέδιο κατασκευής που κατασκευάστηκαν οι καταστροφικές εγκαταστάσεις του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία, όπου έγινε το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στον κόσμο το 1986.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.