μονοσακχαρίτες ποιοι ειναι | ασησεις αναπνοης | Οργανα σωματος | λαγονοψοΐτη | sfinoiditida | ο αντρας γενναει

Λιγοστεύει το χιόνι στις Αλπεις λόγω φαινομένου του θερμοκηπίουΗ υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να αλλάξει το κλίμα των ’λπεων στην Ελβετία έτσι ώστε μέσα σε λίγες δεκαετίες, να μετατραπεί σε μεσογειακό. Αυτές οι εκτιμήσεις ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ειδικοί ερευνητές του γεωγραφικού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ.

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές προσομοιώνοντας τις κλιματικές τάσεις έδειξαν ότι η θερμοκρασία στις ’λπεις θα μπορούσε να αυξηθεί έως 5 βαθμούς Κελσίου μέσα στον επόμενο αιώνα, δήλωσε ο Μάρτιν Μπένιστον, καθηγητής στο ίδιο Πανεπιστήμιο και βασικός ερευνητής.

Επίσης ανέφερε ότι οι βροχοπτώσεις θα αυξηθούν το χειμώνα και θα μειωθούν το καλοκαίρι, ενώ θα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως θύελλες και καταιγίδες θα παρουσιάσουν αύξηση. Το κλίμα στην Ελβετία θα μπορούσε να μοιάζει στο μέλλον με το σημερινό μεσογειακό κλίμα.

Ο κ. Μπένιστον, ο οποίος είναι και μέλος του Διακυβερνητικής ομάδας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (IPCC) έδωσε σε σεμινάριο τα βασικά στοιχεία από τα πρόσφατα πορίσματα του IPCC σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την πιθανή επίδρασή της στην περιοχή των ’λπεων.

Η θερμοκρασία στην οροσειρά αυξήθηκε κατά ένα βαθμό ανάμεσα στο 1961 και το 1990, πάνω από το παγκόσμιο μέσο όρο αύξησης του 0,6 από την αρχή του εικοστού αιώνα, σημείωσε το Ελβετικό Ομασπονδιακό Γραφείο για το Περιβάλλον. Οι βροχοπτώσεις αυξήθηκαν επίσης σε επίπεδα πάνω από το μέσο όρο.

Το Γραφείο για το Περιβάλλον ανακοίνωσε ότι τα θέρετρα για σκι που βρίσκονται σε υψόμετρο κάτω από 1200-1800 μέτρα θα έχουν λιγότερο χιόνι. Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει προβλήματα σε εγκαταστάσεις υδροηλεκτρικής ενέργειας, σε δεξαμενές και τη γεωργία.

Πέρυσι η Ελβετία υιοθέτησε νομοθεσία με σκοπό να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 10% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Τώρα διαπραγματεύεται με εταιρείες για τη πραγματοποίηση του στόχου αυτού μέχρι το 2010.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.