λαγωνιος μυς | εκκολπωματα | εμβολικη μυελοπαθεια σκυλων | ενεργεια των εξω μεσοπλευριων μυων ανατομια

Mελάνωμα: Οι σκοτεινές κηλίδες του ήλιουΗ παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και τα ηλιακά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση μελανώματος, του κακοηθέστερου από τους όγκους του δέρματος. Οπως τόνισε σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας κ. Α. Κατσάμπας, οι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες δεν ακολουθούν τις συμβουλές σχετικά με τη προστασία από τον ήλιο, με αποτέλεσμα να εκτίθονται σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ.Κατσάμπας, σε δείγμα 1500 περίπου Ελλήνων, το 78% εκτίθενται στον ήλιο μεταξύ 10πμ - 4μμ (τις επικίνδυνες ώρες) και το 52% έχει υποστεί έγκαυμα, τουλάχιστον μια φορά κατά την παιδική ηλικία. Μέχρι σήμερα, μόνο το 3% του δείγματος έχει κάνει χρήση σολάριουμ, που είναι ένας επιπρόσθετος παράγοντας κινδύνου.

Μάλιστα σε 88 βρέθηκαν ύποπτες δερματικές βλάβες, οι οποίες κατέληξαν στη διάγνωση "μελάνωμα" σε 28 άτομα, δηλαδή στο 2% του συνολικού αριθμού των εξετασθέντων. Ο κ. Κατσάμπας κατέληξε ότι το 50-80% των βλαβών που προδιαθέτουν σε μελάνωμα, εμφανίζονται στην παιδική ηλικία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.