οστα κρανιου | γουργουρητο αναπνοη βηχας | χαπι για διακοπη κυησης | rem κατασταση υπνου | καταγμα σκαφοειδους

Ανάλυση DNA με δικαστική εντολήAνάλυση DNA μπορεί να διατάξει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι ένα πρόσωπο έχει διαπράξει κακούργημα με χρήση βίας ή έγκλημα που στρέφεται κατά της γενετήσιας ελευθερίας κ.λ.π. Αυτή είναι μια από τις δέκα ουσιαστικές τροπολογίες που επέρχονται στον Ποινικό Κώδικα με το νέο νομοσχέδιο που έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Σταθόπουλος.

Η ανάλυση του DNA περιορίζεται αποκλειστικά στα δεδομένα που είναι απολύτως αναγκαία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο ύποπτος, ο οποίος αρνείται να υποβληθεί σε ανάλυση DNA, μπορεί να υποχρεωθεί από τα δικαστήρια να υποβληθεί στην εν λόγω εξέταση.

Ακόμα, όταν οι ποινικές δίκες που χρησιμοποιήθηκαν αναλύσεις του DNA περατωθούν, το συμβούλιο Εφετών διατάσσει την καταστροφή του γενετικού υλικού που λήφθηκε, εκτός αν ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί και το συμβούλιο Εφετών κρίνει με ειδική αιτιολογία ότι η διατήρηση των δεδομένων του DNA είναι αναγκαία για τη διαλεύκανση και άλλων υποθέσεων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.