Μοιραία η γραφειοκρατία για τον μικρό Παναγιώτη

Ο τρίχρονος Παναγιώτης Βασιλέλλης, παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας από το χωριό Παπάδος της Γέρας Λέσβου, που έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου έσβησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από μάχη σχεδόν ενός χρόνου. Ενα μοιραίο γραφειοκρατικό κώλυμα του στέρησε την δυνατότητα να πάει στην Αμερική, όπου ίσως θα μπορούσε να κερδίσει την μάχη για τη ζωή.

Η ιστορία του τετράχρονου ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν παρουσιάστηκε η ασθένεια. Ο μικρός Παναγιώτης είχε μεταφερθεί στην Αθήνα για μεταμόσχευση μυελού, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση και πάλι όμως χωρίς επιτυχία. Η μόνη λύση ήταν η μεταφορά του στο νοσοκομείο Μemorial στην Ν. Υόρκη.

Με πρωτοβουλία τοπικού τηλεοπτικού σταθμού δημιουργήθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μεταφορά και τη θεραπεία του, καθώς το κόστος ξεπερνούσε τα 100.000.000.

Η δημοσιοποίηση της περιπέτειας του μικρού από την Μυτιλήνη είχε σαν αποτέλεσμα να ευαισθητοποιηθούν πολλοί συνάνθρωποι μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τα απαραίτητα για την θεραπεία χρήματα να συγκεντρωθούν.

Το τραγικό είναι όμως ότι η οικογένεια δεν μπορούσε να τα εισπράξει, καθώς το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Μυτιλήνη, με βάση ένα νόμο του 1931, ισχυριζόταν ότι δεν είχε συσταθεί από το υπουργείο ερανική επιτροπή.

Το υπουργείο από τη πλευρά του δεν δεχόταν να συστήσει εκ των υστέρων την επιτροπή, με αποτέλεσμα ένα γραφειοκρατικό κώλυμα να στερήσει από τον μικρό Παναγιώτη την ευκαιρία να νικήσει την αρρώστια του.

Λόγω της δημοσιοποίησης το θέμα έφτασε στον Πρωθυπουργό, ο οποίος ζήτησε να βρεθεί λύση άμεσα. Η λύση τελικά βρέθηκε με ειδική τροπολογία, αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά.

Το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Τράπεζα αλληλοκατηγορούνται τώρα, για το ποιος ήταν υπεύθυνος για την μοιραία καθυστέρηση, επιρρίπτοντας την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Οι τραγικοί γονείς από την πλευρά τους σκοπεύουν να κινήσουν δικαστική διαδικασία κατά των εμπλεκομένων αρμοδίων.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση