θερμιδες kcal kj | αντιμετωπιση πονου απο αιμοροιδες | γατες ασθενειες συμπτωματα

Το παλιό πιεσόμετρο είναι αλλιώς...Την τελευταία δεκαετία η αγορά έχει κατακλειστεί από μανόμετρα, κυρίως ηλεκτρονικά, εύκολης μέτρησης της αρτηριακής πίεσης. Αυτή η εξέλιξη δεν αποτελεί απαραίτητα και πρόοδο, με την έννοια ότι τα παλιά, καλά μανόμετρα με την υδραργυρική στήλη, ίσως παραμένουν και τα πλέον αξιόπιστα στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό υποστήριζει το περιοδικό Hypertension ("Υπέρταση"- εκδίδεται από την Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία) σε κεντρικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο δρ Daniel Jones, συγγραφέας του άρθρου, υποστηρίζει ότι τα υδραργυρικά μανόμετρα, αποτέλεσαν για περισσότερο από έναν αιώνα το πολύτιμο εργαλείο του ιατρού για τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι.

Η αρτηριακή υπέρταση απασχολεί αυτήν τη στιγμή περισσότερο από 50.000.000 Αμερικανούς. Αυτός ο αριθμός δημιούργησε την ανάγκη δημιουργίας πιεσομέτρων, τα οποία ο μέσος άνθρωπος, που στερείται ιατρικές γνώσεις, να μπορεί να τα χρησιμοποιεί.

Επίσης, ρόλο έπαιξε και η αναφορά κάποιων ατυχημάτων που προκλήθηκαν από τον υδράργυρο του παλιού τύπου πιεσομέτρου. Το αποτέλεσμα είναι η αγορά να κατακλυστεί από πάσης φύσεως μανόμετρα, τα οποία έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα παλιά. Αυτό όμως, σύμφωνα με τους συγγραφείς, δημιουργεί και κάποιους κινδύνους.

Οι λόγοι για αυτήν την άποψη είναι ότι τα νέα, ηλεκτρονικά μανόμετρα, που χρησιμοποιούνται ευρέως στο σπίτι, στα ιατρεία και στα νοσοκομεία, στερούνται εγκυρότητας και αξιοπιστίας. Συγκεκριμένα, τα νέα πιεσόμετρα χρειάζονται ρύθμιση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, κάθε 6 μήνες. Η ρύθμιση αυτή θα γίνει με βάση κάποιο υδραργυρικό μανόμετρο. Αυτό συνήθως δεν γίνεται, ούτε στα σπίτια, ούτε στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι μετρήσεις να στερούνται αξιοπιστίας.

Επίσης, με βάση τις προδιαγραφές τους, αυτού του είδους τα νέα πιεσόμετρα, δεν έχουν πάρει έγκριση για τις πολλαπλές και μαζικές μετρήσεις που γίνονται στα νοσοκομεία. Το αποτέλεσμα είναι οι μη έγκυρες και ακριβείς μετρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η κυκλοφορία νέων άθραυστων υδρργυρικών πιεσομέτρων τα καθιστά πιο ασφαλή στη χρήση τους. Έτσι, ο δρ Daniel Jones και οι συνεργάτες του καταλήγουν ότι, το παλιό, καλό υδραργυρικό μανόμετρο, θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί το χρυσό στάνταρντ στην μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.