καρκινος οισοφαγου συμπτωματα | λαδι και δυσκοιλιοτητα | ιογενής λοίμωξη βικιλεξικο | λευκοπλακια

Aισιόδοξες τομογραφίεςΕίναι γνωστό ότι ο κάθε άνθρωπος αντιδρά με το δικό του τρόπο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Στο ίδιο ερέθισμα άλλοι αντιδρούν θετικά και άλλοι αρνητικά. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Stanford στις ΗΠΑ βρήκαν ότι αυτή η διαφορετική στάση ζωής αποτυπώνεται με ορατές διαφορές στη λειτουργία του εγκεφάλου. Κατά συνέπεια, μια τομογραφία εγκεφάλου μπορεί να ξεχωρίσει τους αισιόδοξους από τους απαισιόδοξους τύπους. Ο Dr John Gabrieli, υπεύθυνος της έρευνας, ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να ξεχωρίσει αυτές τις διαφορές στη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου. Οι ερευνητές εξέτασαν μια ομάδα γυναικών από 19 έως 42 ετών. Με βάση κάποιο ειδικό ερωτηματολόγιο χώρισαν τις γυναίκες σε εξωστρεφείς και αισιόδοξες και σε αγχωτικές ή νευρωτικές και απαισιόδοξες. Και στις δυο ομάδες παρουσιάστηκαν εικόνες με χαρούμενο περιεχόμενο (πχ, πάρτι γενεθλίων), καθώς και εικόνες με "μαύρο" περιεχόμενο (πχ, εικόνες από νοσοκομεία). Ενώ προβάλλονταν αυτές οι εικόνες, τομογραφίες κατέγραφαν τη δραστηριότητα σε διάφορα τμήματα του εγκεφάλου. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η χαρούμενη ομάδα ανταποκρινόνταν πολύ πιο έντονα στις χαρούμενες εικόνες από την άλλη ομάδα. Το αντίθετο ήταν επίσης φανερό: η πεσιμιστική ομάδα είχε πολύ πιο έντονη εγκεφαλική λειτουργία στις λυπηρές εικόνες. Φυσικά, η μελέτη δεν κατέδειξε κατά πόσο αυτές οι μεταβολές στην εγκεφαλική δραστηριότητα ήταν η πηγή της απαισιοδοξίας, ή ήταν απλά ένα σύμπτωμα μιας άλλης φυσικής μεταβολής.

Σύμφωνα με τον Dr John Gabrieli, "Το πώς ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στην εξωτερική πραγματικότητα εξαρτάται πάρα πολύ από την προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Η λεπτομερής γνώση της αρχιτεκτονικής του εγκεφάλου μπορεί να αποβεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως είναι η κατάθλιψη. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε γονιδιακούς παράγοντες ή σε κάποια επίκτητη αντίδραση".

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.