Επεσε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ

Πτήση αυτοθυσίας, παρά τους ισχυρότατους ανέμους έντασης 8 μποφόρ και την καταιγίδα, που έπληττε ολόκληρη την Ελλάδα, επιχείρησε χθές το πλήρωμα του ΕΚΑΒ σε μία προσπάθεια να σώσει έναν 75χρονο από την Πάτμο, που υπέστη οξύ έμφραγμα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταπέσει λόγω της κακοκαιρίας στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σουνίου, όπου και εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο ’μεσης βοήθειας προκύπτει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει στο Αιγαίο η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας βρέθηκαν να επιπλέουν στην θάλασσα 6 μίλια νότια του Σουνίου συντρίμμια από το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο ναυτιλίας εχθές στις 18.38 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης ότι ελικόπτερο του ΕΚΑΒ τύπου Αγκούστα Μπέλλ με πλήρωμα τούς Vaccari Antonio και Καταβέλλη Αντώνη τρείς επιβαίνοντες την Ιατρό Μπεφόν Σοφία ,τον Νοσηλευτή Λεβεντζόνη Γεώργιο και τον ασθενή Βαρκάδο Αγαπητό αγνοείται 6 ν.μ νότια του Σουνίου ενώ στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους εντάσεως 8 μποφόρ. Αμέσως δόθηκε εντολή για απογείωση ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης τύπου ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ,και αεροσκάφους C130 για ρίψη φωτιστικών βομβών και δόθηκε εντολή για απόπλου του Ναυαγοσωστικού 512 ,του ΠΛΣ 170 του ΠΛΣ143, ενός φουσκωτού, τριών αλιευτικών απο το Λιμάνι του Λαυρίου και σήμα κινδύνου στα παραπλέοντα πλοία . Συμμετείχαν τα επιβατηγά ΕΞΠΡΕΣ ΑΔΟΝΙΣ, ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙ και ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ και τα φορτηγά OSOGOVO με σημαία Βουλγαρίας και το SEA COQUETE. Επίσης στην περιοχή κατευθύνθηκαν Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και Ρυμουλκό από τον Πειραιά .

Συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίσθηκαν στις 21.10 από το Ελικόπτερο ΦΑΕΘΩΝ 2 τύπου Σούπερ Πούμα επτά ναυτικά μίλια νότια του Σουνίου και στην περιοχή κατευθύνθηκαν πλωτά του Λιμενικού Σώματος ,τα φορτηγά που συμμετείχαν στις έρευνες και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και το C130 για ρίψη φωτιστικών βομβών. Το 166 σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ‘Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για το συμβάν’ και επισημαίνει ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Επίσης αναφέρεται ότι με βάση τα ισχύοντα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα ερευνήσει άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση