Θετικός απολογισμός για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Πεντακόσια, κατά μέσο όρο, άτομα την ημέρα εξυπηρετεί με τη λειτουργία των εξωτερικών του ιατρείων το Νοσοκομείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, περισσότερο γνωστό ως Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, που τις μέρες αυτές συμπληρώνει ένα χρόνο από την κανονική έναρξη λειτουργίας του. Σε ειδική εκδήλωση απολογισμού, ο εκ των δωρητών και πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Νίκος Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε ότι η λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη του νοσηλευτικού ιδρύματος τοποθετείται μέσα στην επόμενη διετία, καθώς στη φάση αυτή λειτουργεί το 60% των υπηρεσιών.

Στόχος της διοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, αποτελεί η κάλυψη των κενών θέσεων ώστε με τον σύγχρονο εξοπλισμό, το έμπειρο, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που διαθέτει το Νοσοκομείο, να ανεβάσει τον πήχη της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας ακόμη υψηλότερα.

Βάση των στοιχείων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, που ανακοινώθηκαν, καθημερινά προσέρχονται 500 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία και 600 στα έκτακτα εξωτερικά ιατρεία κατά τις ημέρες των εφημεριών. Σε καθημερινή βάση εκτελούνται, κατά μέσο όρο, 15 χειρουργικές επεμβάσεις, 80 αξονικές τομογραφίες και 45 μαγνητικές ενώ παράλληλα 180 ασθενείς εξυπηρετούνται από το τμήμα Ακτινοθεραπείας και 130 από τη Μονάδα Εξωνεφρικής Κάθαρσης.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αποτέλεσε για τη Θεσσαλονίκη, “σήριαλ” πολλών ετών καθώς, αρχικά η χρηματοδότηση του και στη συνέχεια το καθεστώς και ο Οργανισμός λειτουργίας του (λειτουργεί ως ΝΠΙΔ), πέρασαν μέσα από πολλές “συμπληγάδες” και η υπόθεση απασχόλησε για χρόνια τους πολιτικούς, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά ακόμη και την Δικαιοσύνη.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση