περιχονδρίτιδα | τι ειναι αριπιπραζολη | αποφραξη εντερου γατας | οστεοσαρκωμα θεραπεια | φιδια στην αθηνα

Η αποκάλυψη της αναπηρικής πολυθρόνας του ΡούσβελτΕχοντας μείνει παράλυτος μετά απο πολιομυελίτιδα, στη μέση της πολιτικής του καριέρας, ο πρόεδρος Φραγκλίνος Ντελάνο Ρούζβελτ κατέβαλε προσπάθειες να κρύβει την αναπηρική του πολυθρόνα, για να μην χαρακτηρισθεί δείγμα πολιτικής αδυναμίας. Το ίδιο έπραξαν και οι δημιουργοί ενός μνημείου που δημιουργήθηκε το 1997 και αφιερώθηκε στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ένα απο τα ωραιότερα σημεία της Ουάσινγκτον γνωστό πλέον ως Τάινταλ Μπέιζιν. Δεκάδες οργανώσεις ατόμων με κινητικά προβλήματα είχαν καταδικάσει την πολιτική των υπευθύνων του μνημείουνα κάνουν μόνο ένα διακριτικό υπαινιγμό στο πρόβλημα του Ρούζβελτ, κρύβοντας τα παράλυτα πόδια του κάτω απο μια μεγάλη κουβέρτα όπως συνήθως εμφανιζόταν ο πρόεδρος στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ολα αυτά όμως μέχρι χθες, που ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αποκάλυψε ένα άγαλμα σε φυσικό μέγεθος του Ρούζβλετ και τον παρουσιάζει να κάθεται, χωρίς κάλυμα στην αναπηρική του πολυθρόνα. Μια από τις ελάχιστες φορές που ο Ρούζβελτ κινήθηκε δημόσια με την πολυθρόνα του ήταν το καλοκαίρι του 1944 όταν επισκέφθηκε το ναυτικό νοσοκομείο στη Χαβάη, όπου νοσηλεύονταν ανάπηροι πολέμου. Οπως σχολίασε ο πρόεδρος Κλίντον ‘με την εμφάνιση του αυτή ήθελε να τους δείξει ότι και αυτός που είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων δεν μπορεί να περπατήσει όπως και αυτοί’. Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του αγάλαμτος του Ρούσβελτ παρεβρέθη και ο γερουσιαστής κ. Μαξ Κλέλαντ, ο οποίος στον πόλεμο του Βιετνάμ έχει χάσει τα δύο του πόδια και το ένα του χέρι.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.