κάτω από το θώρακα | νεο φαρμακο για στιτικι διζ | αρθριτιδα ωμου | nosimata skylwn

Πρωτοπόροι στις τεχνητές προθέσεις οι Αρχαίοι ΑιγύπτιοιΠρωτοπόροι στην ιατρική μέθοδο του ακρωτηριασμού και της πρόθεσης ήταν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι! Η ανακάλυψη αυτή, όπως γράφει η βρετανική ιατρική επιθεώρηση 'The Lancet', προέκυψε ύστερα από σχετική έρευνα γερμανών ερευνητών, οι οποίοι κατόρθωσαν να βρουν το ιατρικό ιστορικό μιας μεσήλικης γυναίκας, που πέθανε πριν από περίπου 3.000 χρόνια και της οποίας το λείψανο μουμιοποιήθηκε. Γερμανοί και αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το λείψανο αυτής της γυναίκας στο δυτικό τμήμα των Θηβών, στην περιοχή Σεϊχ-Αμπντ-ελ-Γκούρνα και αφού το μελέτησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού της είχε ακρωτηριαστεί στη διάρκεια της ζωής της και το τμήμα του δαχτύλου που είχε μείνει μετά τον ακρωτηριασμό είχε ξανακαλυφθεί με δέρμα.

Συγκεκριμένα το δάχτυλο είχε αντικατασταθεί από ξύλινη πρόθεση η οποία αποτελείτο από τρία συναρμολογημένα ευθύγραμμα τμήματα, ζωγραφισμένα σε βαθύ καφέ χρώμα, τα οποία διατηρούνταν στη θέση τους χάρη σε ένα κομμάτι από ύφασμα που ήταν δεμένο γύρω από το πόδι. 'Αυτός ο μηχανισμός αποδείχθηκε ικανός να διατηρήσει την πρόθεση σε καλή κατάσταση και να επιτρέπει στον ασθενή να κινείται με σχετική ελευθερία', αναφέρουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Λούντβιχ Μαξιμίλιανς του Μονάχου στην 'Lancet'. Υστερα από προσεκτική εξέταση της καρδιάς και των οστών των κάτω άκρων της γυναίκας αυτής, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτή υπέφερε από αρτηριοσκλήρυνση, μια κατάσταση, η οποία παρεμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος στα άκρα και μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό, προκειμένου να αποφευχθεί η γάγγραινα. Η επιστημονική αυτή ανακάλυψη είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι οι Αιγύπτιοι κατείχαν την χειρουργική μέθοδο της πρόθεσης, δήλωσε ο Αντρέας Νέρλιχ, ο επικεφαλής της έρευνας. Προηγούμενες έρευνες είχαν φέρει στο φως στοιχεία για την χρήση της μεθόδου της πρόθεσης μόνο σε άτομα που είχαν ήδη πεθάνει, για να αποκατασταθεί η ακεραιότητα του σώματος, πριν να περάσει ο νεκρός στον άλλο κόσμο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.