το προσωπο μου ειναι αφυδατωμενο | κάταγμα colles | πνευμονια | νεξιουμ παρενεργειες

ΝΔ: Οχι σε όλα για το ΕΣΥΚατά τη συνεδρίαση των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψη επί της αρχής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας, βάσει του οποίου ο Αλ. Παπαδόπουλος φιλοδοξεί να αναστυλώσει το καταρρέoν ΕΣΥ. Συγκεκριμένα από τον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που περιλαμβάνει τις θέσεις του κόμματος:

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι:
α. Η Υγεία αποτελεί Δημόσιο Αγαθό.
β. Απέναντι στην αρρώστεια ΟΛΟΙ οι Ελληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι. Κάτι που δεν διασφαλίζεται από το παρόν Σχέδιο Νόμου, αφού θεσμοθετούνται ασθενείς δύο κατηγοριών.
γ. Για τη Νέα Δημοκρατία προέχει η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της Υγείας και όχι η διαχείριση της αρρώστειας, κάτι με το οποίο αποκλειστικά ασχολείται το Σχέδιο Νόμου του κ. Αλ. Παπαδόπουλου.
Πιστεύουμε ότι οι όποιες αλλαγές στο χώρο της Υγείας πρέπει να στηρίζονται σε ευρεία πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική συναίνεση. Ο κ. υπουργός επέτυχε το ακατόρθωτο. Δηλαδή, να είναι ο μόνος, μαζί με τους συμβούλους του, που στηρίζει το παρόν πόνημα. Επιχειρείται βάρβαρη παρέμβαση στην αυτοτέλεια των Πανεπιστημίων, αποκλείονται του συστήματος χιλιάδες γιατροί και, στην ουσία, με τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία μέσα στα νοσοκομεία, καταργείται στην πράξη ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Δημιουργείται ένα κρατικό μονοπώλιο για τους μη έχοντες και ένα ιδιωτικό ολιγοπώλιο για τους προνομιούχους. Η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της επί του Σχεδίου Νόμου, την ερχόμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου και αργότερα μέσα στη Βουλή. Αρνούμεθα να στηρίξουμε τον 'Παπαδοπουλικό υγειονομικό Καποδίστρια', ο οποίος μετατρέπει το σημερινό Ε.Σ.Υ. σε Ε.Σ.Α., δηλαδή Εθνικό Σύστημα Αρρώστειας.
Εισηγητής επί του Σχεδίου Νόμου ορίστηκε ο Βουλευτής, Ιατρός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.