νεκρωτική εντεροκολίτιδα | πυλαίας υπέρτασης | αντιτετανικος ορος σε ποιο σημειο του σωματος γινεται

Η αντίληψη του χιούμορΕάν μετά από ένα ανέκδοτο είστε ο μόνος από την παρέα που δεν γελάει, μη στεναχωριέστε. Αυτό δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι ο δείκτης ευφυίας σας είναι χαμηλός. Απλά το συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου, που είναι υπεύθυνο για την αίσθηση του χιούμορ, δουλεύει λίγο 'διαφορετικά'. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες υπάρχει ένα μικρό τμήμα των μετωπιαίων λοβών του εγκεφάλου, το οποίο επηρεάζει σημαντικά την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε ένα αστείο.

Συγκεκριμένα ο κ. Ντιν Σιμπάτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ ανέφερε ότι η ύπαρξη της συγκεκριμένης περιοχής εξηγεί γιατί ορισμένοι που παθαίνουν συμφόρηση χάνουν την αίσθηση του χιούμορ. Συμπλήρωσε δε ότι'Αν και ο σκοπός του χιούμορ και του γέλιου είναι ακόμη άγνωστος, το να έχει κανείς την αίσθηση του χιούμορ είναι ένα στοιχείο-κλειδί της προσωπικότητάς μας και μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξισορρόπηση των αρνητικών συναισθημάτων, όπως είναι ο φόβος'

Ο Σιμπάτα και οι συνεργάτες του παρουσίασαν την έκθεσή τους στο ετήσιο συνέδριο της Ακτινολογικής Εταιρίας Βορείου Αμερικής, η οποία βασίστηκε στη χρήση της μαγνητικής τομογραφίας, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η δραστηριότητα του εγκεφάλου 13 εθελοντών που εξετάσθηκαν στο... χιούμορ με τέσσερα διαφορετικά τεστ. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, ο εγκέφαλος μπορεί να βοηθά στο να αποσαφηνιστεί γιατί οι άνθρωποι που έχουν πάθει συμφόρηση, στην οποία πλήττονται οι κατώτεροι μετωπιαίοι λοβοί του εγκεφάλου, παρουσιάζουν μεταβολές στην προσωπικότητά τους, όπως απώλεια της αίσθησης του χιούμορ. Το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου έχει επίσης σχέση με την κοινωνική και συναισθηματκή κρίση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.