υπερατλαντικο ταξιδι ακτινοβολια | ρετινολη | λειχήνες στο δέρμα αντιμετωπιση | λοιμωξεις σε αλκοολικους

Οι άνδρες κυρίως υπεύθυνοι για την μετάδοση του AIDSΟι άνδρες και οι επιπόλαιες συμπεριφορές που ακολουθούν στο σεξ, αποτελούν τον βασικό κρίκο στην αλυσίδα της μετάδοσης του AIDS, τόνισε ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, κ. Μ. Λαζανάς, στην παρουσίαση των επιδημιολoγικών στοιχείων για το AIDS στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Οι άνδρες παρ΄όλο ότι έχουν πιο πολλούς ερωτικούς συντρόφους και κάνουν πιο συχνά εξωσυζυκές σχέσεις, αδιαφορούν για την χρήση προφυλακτικών μέτρων. Ετσι, σήμερα στην χώρα μας, οι άνδρες αποτελούν το 80% των οροθετικών ατόμων, γεγονός που οφείλεται επίσης και στο ότι τα 4/5 των ατόμων που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών - η οποία σχετίζεται άμεσα με τη μετάδοση του AIDS- είναι άνδρες.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, καθηγητής κ. Γ. Σαρόγλου, ανέφερε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2000, δηλώθηκαν στην χώρα μας 84 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι άνδρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που έχουν εκδηλώσει τη νόσο σε 2107, εκ των οποίων τα 32 είναι παιδιά. Από αυτά τα θύματα, 1.223 (58%), έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί μέχρι σήμερα από τον ιό στην Ελλάδα, ανέρχεται σε 5.217. Το 57% πρόκειται για άτομα ηλικίας 25-39 χρονών, το 34% είναι πάνω από 40 χρονών και το 9% κάτω των 24.

Σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται ότι η σεξουαλική μετάδοση της νόσου συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, αν και οι θάνατοι από την νόσο παρουσιάζουν μείωση. Οπως δήλωσαν οι γιατροί, η μείωση των κρουσμάτων με θανατηφόρο κατάληξη, οφείλεται κυρίως στη χρήση των νέων ισχυρών και αποτελεσματικών αντιρετροϊκών θεραπειών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.