καρκινος ορθου συμπτωματα | ταχυτητα καθιζησης ερυθρων | ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΚΑΙΛΕΜΟΝΙ ΜΑΖΙ ΙΔΙΟΤΙΤΕΣ | ομορφα μυστικα

Καθησυχαστική η κ. Σπυράκη για το κρούσμα στα ΙωάννιναMεμονωμένο κρούσμα, που έχει να κάνει με την κληρονομική ασθένεια ‘Κροϊσφελ Γιακομπς’ και δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη νόσο των ‘τρελών αγελάδων’, χαρακτήρισε η Υφυπουργός Υγείας κ. Χριστίνα Σπυράκη την περίπτωση μίας 55χρονης γυναίκας, που νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Γ. Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

Οι γιατροί έχουν ήδη λάβει από την ασθενή εγκεφαλονωτιαίο υγρό, το οποίο μεταφέρθηκε στο Κέντρο Αναφοράς της νόσου στο Αιγινίτειο. Αν και τα αποτέλεσμα θα γίνουν γνωστά σε δέκα ημερες, η κ. Σπυράκη τόνισε ότι οι γιατροί εκτιμούν, με βάση την κλινική εικόνα και την ηλικία της γυναίκας ότι πιθανότατα το περιστατικό αυτό ανήκει στα δέκα με είκοσι περιστατικά, που εμφανίζονται κάθε χρόνο στη χώρα μας και τα οποία δεν σχετίζονται με τις τροφές.

Σε σχετική ερώτηση προς την κ. Σπυράκη εάν μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον την εμφάνιση περιστατικών, που σχετιζονται με τις τροφές και στην Ελλάδα, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού και οι ίδιοι οι επιστήμονες γνωρίζουν ελάχιστα για τη νόσο. Εξήγησε πάντως ότι κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ‘σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας’, η οποία να σχετίζεται με τα βοοειδή, δεν έχει καταγραφεί επίσημα στη χώρα μας, ενώ όπως εχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Υγείας το άλλο συναρμόδιο για το θέμα, υπουργείο Γεωργίας, δεν προκύπτει πρόβλημα ούτε για τα αιγοπρόβατα ούτε και για τα βοοειδή που υπάρχουν στη χώρα μας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.