Σύζυγος ή ερωμένη: Το έμφραγμα παραμονεύει!

Σύζυγος ή ερωμένη: Το έμφραγμα παραμονεύει!Σχεδόν οι μισοί από αυτούς που παθαίνουν έμφραγμα την ώρα της σεξουαλικής επαφής δεν βρίσκονται εκείνη τη στιγμή με το μόνιμο σύντροφό τους. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Ιάπωνας γιατρός κ. Ιζούμι Τογιόντα κατά τη διάρκεια του 4ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τα Εμφράγματα, που έγινε στη Μελβούρνη. Σύμφωνα με την έρευνά του, το 46% αυτών που υπέστησαν έμφραγμα κατά τη διάρκεια του σεξ, σημειώθηκε σε ανθρώπους που είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις ή σχέσεις με πόρνες, ενώ το 54% βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή με τον μόνιμο ερωτικό τους σύντροφο.

Οι κίνδυνοι από ένα έμφραγμα αυξάνονται ιδιαίτερα, όταν αυτό επέρχεται κατά τη διάρκεια μίας εξωσυζυγικής σεξουαλικής επαφής, διότι τις περισσότερες φορές η αναζήτηση βοήθειας καθυστερεί. Οι αναστολές είναι πολλές και οι κοινωνικές επιπτώσεις που συχνά επιφέρει η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονός τις επιτείνει, με αποτέλεσμα τελικά ο ασθενής να μη λαμβάνει εγκαίρως τις πρώτες βοήθειες, παρά το γεγονός ότι σε ένα τέτοιο επείγον περιστατικό κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Ο κίνδυνος να μην αποκαλυφθεί μία ‘παράνομη’ σχέση ή ακόμα και ο φόβος των επιπτώσεων, μπορεί να έχουν δραματικά αποτελέσματα, για τον άνθρωπο, που αναζήτησε κάποιες στιγμές απόλαυσης σε ‘ξένη’ αγκαλιά.

Οπως τόνισε ο κ. Τογιόντα, η ιδιαιτερότητα των σχέσεων αυτών, καθιστά δύσκολη την διεξαγωγή εμπεριστατωμένων ερευνών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξεύρεση αντιμέτρων για την πρόληψη των εμφραγμάτων στη διάρκεια αυτών των σεξουαλικών επαφών. Συμπλήρωσε δε ότι ‘οι εξωσυζυγικές σεξουαλικές επαφές ή οι επαφές με πόρνες, θα πρέπει να γίνονται γνωστές στους ερευνητές, ώστε να τους δίδεται η ευκαιρία να διευκρινίσουν στατιστικά τα αίτια και τη φύση των εμφραγμάτων στο σύνολό τους’.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση